Ajoneuvot | Uutinen | 15.4.2019

Saksalaisviranomaiset tutkivat: Mercedes-Benz GLK -malleissa päästöepäilys

Saksan liikenneviranomainen KBA epäilee Mercedes-Benzin päivittäneen GLK-katumaasturia puhtaammaksi.

Jaa artikkeli

Saksan liikenneviranomainen KBA tutkii Mercedes-Benzin GLK-katumaastureja mahdollisen päästövilpin takia, kertoo saksalaislehti Bild am Sonntag Automotive News Europen välityksellä. Bild am Sonntagin mukaan tutkinnan kohteena on noin 60 000 kappaletta GLK 220 CDI -malleja vuosilta 2012–2015.

Epäilyn mukaan mainitut GLK-mallit saavuttivat päästörajat vain tietyissä määrätyissä tilanteissa, ja myöhemmin tämä ongelma korjattiin ohjelmistopäivityksellä.

Mercedes kiistää salailun

Mercedes-Benzin taustayhtiö Daimler on kertonut toimivansa täydessä yhteistyössä KBA:n kanssa. Yhtiö myös kiistää pyrkineensä salaamaan mitään, ja painottaa toimineensa aiemminkin ohjeiden mukaan, kun vuonna 2017 KBA ja Saksan liikenneministeriö vaativat Mercedes-Benziä päivittämään kolme miljoonaa autoa typpioksidipäästöjen madaltamiseksi.

Dieselien päästöt ovat olleet ajankohtainen asia Volkswagen Groupin kärähdettyä typpioksidi eli NOx-päästöissä huijaamisesta vuonna 2015. Sen jälkeen viranomaiset ovat tutkineet päästöjä tarkasti, ja monet valmistajat ovat joutuneet päivittämään autojaan puhtaammiksi. Päivitysten pääsyynä on usein ollut tulkintaerot päästömääräyksistä poikkeustilanteissa.

Jaa artikkeli

Keskustelu