Ajoneuvot | Uutinen | 23.8.2018

Salaisuus paljastuu: Renault Arkana on kompakti crossover kaikkialle

Uusi kompakti crossover Renault Arkana nähdään aluksi Venäjällä, mutta malli saattaa löytää tiensä muunneltuna myös Eurooppaan.

Jaa artikkeli

Renault kiusoittelee ensi viikolla paljastettavaa Arkana-crossoveriaan mysteerisellä mallimerkintäkuvalla. Moskovan autonäyttelyssä esiteltävän auton tiedetään prototyyppien perusteella olevan kattolinjaltaan coupemainen. Nimi Arkana on johdateltu latinankielisestä sanasta arcanum, merkiten salaisuutta tai mysteeriä.

Moskovan ulkopuolella Renaultin tehtaalla aluksi valmistettava Arkana perustuu Kapturin ja Dacia Dusterin kanssa samoihin komponentteihin. Auto saapuu Venäjällä myyntiin vielä ensi vuonna, mutta sen on tarkoitus päätyä maailmanlaajuiseen myyntiin. Tähtäimessä ovat ainakin Kiina, Brasilia ja Etelä-Korea.

Toisaalta Renaultin uuden mallistrategian mukaisesti malli saattaa päätyä Eurooppaan eri pohjalevylle rakennettuna. Esimerkkinä on Renault Captur, joka tunnetaan Venäjällä Kapturina: sama kori on kuitenkin sovitettu eri pohjalevylle, Capturin perustuessa Clioon.

Konsernitasolla Renaultilla ja Nissanilla menee Venäjällä vauhdikkaasti, sillä venäläisautojen klassikkomerkki Lada siirtyi Renaultin alaisuuteen 2016. Lada kasvattikin myyntiään vuoden alkupuoliskolla peräti 20 prosentilla, ollen markkinoiden ykkönen. Samalla Renault ylsi 13 prosentin kasvuun, yltäen neljänneksi. Yhteensä Renault Nissan Mitsubishi -allianssilla oli 34 prosentin markkinaosuus itänaapurissamme.

Lähde: Automotive News Kuva: Renault

Jaa artikkeli

Keskustelu