Ajoneuvot | Uutinen | 12.11.2018

Siistimpi sisusta: Škoda Scala loikkaa eteenpäin

Rapidin mallistossa korvaava Škoda Scala uudistaa tsekkimerkin tekemistä myös sisustamuotoilussa.

Jaa artikkeli

Škoda Scala lupailee uudistavansa merkin koko muotokielen. Rapidin korvaavasta automallista on nyt julkaistu uusi maistiaiskuva, jossa valmistaja vihjailee Scalan uuden polven sisätiloista.

Škoda Scala

Vision RS -konseptiautosta ideoita ammentava Scala saa tavaratilakseen 467 litraa, joka on laajennettavissa 1 410 litraan takaistuinten kaatamisella. Akseliväli on segmentille pitkähkö 2 649 mm, joka näkyy Škodan mukaan erityisesti takapenkkiläisten polvitilassa. Auton mitat ovat puolestaan 4 362 mm pituutta, 1 793 mm leveyttä ja 1 471 mm korkeutta.

Raakojen numerofaktojen lisäksi valmistaja kertoi Scalan uudesta kojelaudasta. Huomiota on kiinnitetty uuteen saumattomampaan muotoiluun ja Škodan mukaan materiaalit sekä niiden tekstuurit ovat ottaneet aimo loikan premium-luokkaa kohti. Istuinverhoilussa eräs vaihtoehto on Suedia-mikrokuitu.

Škoda Scala

Lisävarusteinen 10,25-tuumainen virtuaalimittaristo on luokkansa suurin. Tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö on suurimmillaan 9,2 tuumaa ja se on sijoitettu kojelautaan ikään kuin puolikelluvasti, vaihtaen paikkaa tuuletusritilöiden kanssa. Scala on ensimmäinen aina verkkoyhteydessä oleva Škoda, joten kartta- ja ohjelmistopäivitykset voidaan ladata verkon yli. Järjestelmä hyödyntää uusien älypuhelinten tavoin eSIM-virtuaalisimmiä. Samalla aukeaa mahdollisuus käyttää älypuhelinta auton avaimena.

Škoda Scala esitellään 6. joulukuuta Tel Avivissa. Ensivaiheessa malli nähdään viidellä eri moottorivaihtoehdolla, joista mielenkiintoisin lienee kolmisylinterinen 1,0-litrainen kaasumalli G-TEC.

Lähde ja kuva: Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu