MP Museo

Ajoneuvot Moottoripyörät Uutinen 20.4.2016

Suomen Moottoripyörämuseo avaa ovensa perjantaina – esillä Jarno Saarisen kilpapyörä!

Pala suomalaista moottoripyörähistoriaa: Jarno Saarisen Puch 50cc enduropyörä vuosimallia 1965 on nyt esillä Suomen Moottoripyörämuseossa Lahdessa.

Jarno Saarinen käytti pyörää toimiessaan armeijassa moottoripyörälähettinä ja ajoi sillä myös Vesijärvenajon.

– Jarno Saarinen työskenteli Tunturin tehtaalla ja rakensi itse pyöränsä kunnes sai tehdaspaikan. Tunturin tehdas tilasi Puchin moottorin ja pyörä rakennettiin nimenomaan Jarno Saarista varten. Epäilenpä että pyörän suunnittelussakin näkyy Jarnon kädenjälki, tarinoi museoisäntä Riku Routo Suomen Moottoripyörämuseosta.

Jarno Saarisen entinen moottoripyörä.

Jarno Saarisen entinen moottoripyörä.

Vuonna 1967 Tunturin Turun tehtaalla työskennellyt Reino Venäläinen osti tehtaalta tämän pyörän. Siitä asti se on pysynyt visusti piilossa hänen omassa tallissaan. Kun Venäläinen vuosi sitten menehtyi, hän oli toivonut, että pyörä sijoitettaisiin Moottoripyörämuseoon.

Toive toteutui ja nyt kaikki pääsevät katsomaan alkuperäisessä kunnossa säilynyttä pyörää. Myös Jarno Saarisen MM-ajopuku löytyy näyttelystä.

– Jarnon pyörä tulee olemaan museon suurin vetonaula tänä kesänä. Esimerkiksi Jarno Saarinen Fan Club Italiasta on tulossa vierailulle, iloitsee Riku Routo.

Uusi kausi uudistuneena

Suomen Moottoripyörämuseo on muutenkin uudistanut kokoelmiaan.

Kawasakin viisikymppiset Suomessa ovat näkyvästi esillä.

Kawasakin viisikymppiset Suomessa ovat näkyvästi esillä.

Tänä kesänä on esillä mm. kokonaisuus Kawasakin 50-vuotisesta Suomi-taipaleesta, muistellaan Keimolan moottorirataa, joka täyttäisi 50 vuotta, jos vielä olisi olemassa ja katsellaan myös elokuvia. Miten olisi Onnen Päivät ja Fonzie…

Katso lisää:  Moottoripyoramuseo.fi

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat