Ajoneuvot | Uutinen | 26.6.2019

Tällainen on uusi Kia XCeed: crossover-tyyliä Ceed-mallistoon

Odotettu Kia XCeed laajentaa Ceed-mallistoa crossovereiden segmenttiin.

Jaa artikkeli

Kia XCeed laajentaa tuttua Ceed-mallistoa tuomalla tarjolle todellisen crossoverin, joka asettuu tarkasti perinteisen henkilöauton ja katumaasturin välimaastoon. Valmistajan mukaan mallin vahvuuksia ovat parempi näkyvyys ja muuta mallistoa urheilullisempi tyyli.

Kia XCeed

– Kuluttajat arvostavat kaupunkimaastureiden tiloja ja käytännöllisyyttä. Samaan aikaan yhä useampi etsii autoa, joka tarjoaisi enemmän ajamisen iloa ja sulavaa ulkonäköä. Kia XCeed on vastaus tähän tarpeeseen, ja samalla se kasvattaa suositun C-segmentin tarjontamme monipuolisemmaksi kuin millään muulla valmistajalla, sanaili Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Kia XCeed

Uusi Kia XCeed on muotoiltu merkin Euroopan muotoilukeskuksessa Frankfurtissa. Valmistajan mukaan urheilullista tyyliä korostaa auton linjakas takaosa, jossa on kaikuja BMW X2:n C-pilarista. Korotetun maavaran yhteyteen suunnitellut seikkailumuovit, uudet kynnyslistat, voimakkaasti muotoillut puskurit ja kattokiskot korostavat crossoverin luonnetta.

Kia XCeed on 4 395 mm pitkä (+85 mm verrattuna viisioviseen Ceediin) ja 1 826 mm leveä (+28 mm). Korkeudessa eroa on 43 mm XCeedin hyväksi, kokonaismitan ollessa 1 490 mm. Maavaraa on 18-tuumaisilla vanteilla varustettuna 184 mm, jossa eroa on XCeedin hyväksi 42 mm viisoviseen Ceediin verrattuna. Valmistaja muistuttaa korkeamman maavaran helpottavan myös autoon kulkemista.

Kia XCeed

Tilaa on Kian mukaan kilpailukykyisesti, sillä kattolinja jatkuu taakse ja jättää myös takamatkustajille merkittävästi pääntilaa. Tavaratilan koko on 426 litraa ja 40/20/40-suhteessa kääntyvät takaistuimet paljastavat jopa 1 378 litran kokonaistilan.

Pinnan alla

Kuljettajan työpisteelle voi hankkia perinteisen mittariston tilalle 12,3-tuumaisen mittaristonäytön. Kojelaudan 8-tuumainen viihdejärjestelmä on valinnaisesti päivitettävissä 10,25-tuumaisella näytöllä varustetuksi tietoviihdelaitteistoksi, joka on varustettu Kian uudella UVO Connect -järjestelmällä. Oman eSIMin ansiosta järjestelmä tarjoaa entistä enimmän tietoa vaikkapa käyttäjän matkapuhelimeen ja vastaavasti ennalta suunnitellun reitin voi lähettää auton navigaattoriin edeltä. Järjestelmässä on myös tuki Apple CarPlaylle ja Android Autolle.

Kia XCeed

Turvavarustevalikoimasta mainittakoon muun muassa kuljettajan vireystilan valvonta, kaistallapitoavustin, mukautuva vakionopeudensäädin ja kahta edellistä yhdistelevä mukautuva kaistallapitoavustin.

Kia kehuu XCeedin ajettavuutta, sillä kyseessä on Ceed-malliston ensimmäinen malli, jossa etuiskunvaimentimet on varustettu hydraulivaimentimin. Vaimentimet estävät jousituksen pohjaamista ja auttavat sen jälkeisessä korin liikkumisessa. Hallitumpi liike parantaa mukavuutta ja ajotuntumaa. Myös taka-akseliston rakennetta on hienosäädetty tiemelun ja värinöiden vähentämiseksi. Jouset on viritetty aavistuksen (7% edessä, 4% takana) pehmeämmiksi kuin Ceed-malleissa.

Kia XCeed

Ohjaustehostimessa on uusi ohjausyksikkö, nopeuttaen ohjausvastetta. Samalla ohjausta on kevennetty hiukan, vähentäen Kian mukaan väsymystä pitkillä matkoilla ja helpottaen hitaissa nopeuksissa ajamista. Käytössä ovat myös ohjaukseen, vaihteistoon ja kaasuvasteeseen vaikuttavat ajotilat.

Kia XCeed tulee tarjolle kolmella turboahdetulla bensiinimoottorilla. Aina manuaalivaihteistolla varustettu 1,0-litrainen T-GDI tuottaa 120 hv ja sen huippuvääntö on 172 newtonmetriä. Muut vaihtoehdot ovat 1,4-litrainen T-GDI (140 hv & 242 Nm) ja valikoiman huipulla oleva 1,6-litrainen T-GDI 204 hv (265 Nm), joka on tuttu muun muassa Ceed GT:stä ja ProCeed GT:stä.

Kia XCeed

Dieselmoottorina on 1,6-litrainen Smartstream, joka nähdään XCeedin yhteydessä 115 ja 136 hevosvoiman versioina. Kaikkien moottoreiden yhteydessä on valittavissa seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti, pienimmän bensiinimoottorin ollessa poikkeus sääntöön.

Muiden Ceed-mallien tavoin Slovakiassa valmistettava Kia XCeed saapuu Suomeen syksyllä. Autosta nähdään myös lataushybridi- ja kevythybridimallit ensi vuoden alkupuolella.

Kia XCeed

Lähde ja kuvat: Kia

Jaa artikkeli

Keskustelu