Ajoneuvot | Uutinen | 13.3.2017

Toyotalla vastoinkäymisten Meksikon ralli – ”Opimme paljon tulevaa varten”

Meksikon rallissa sattui ja tapahtui vähän kaikille, mutta tällä kertaa nopat eivät suosineet Toyotaa.

Jaa artikkeli

Meksikon MM-ralli sujui suomalaisittain kuumissa tunnelmissa, kun ylikuumenevasta autosta kärsinyt Jari-Matti Latvala ja keuhkokuumeen oireista toipunut Juho Hänninen kamppailivat neljä päivää Toyota Yaris WRC:n ratissa. Nihkeästi sujunut kilpailu oli Toyota Gazoo Racingille paluu arkeen yli odotusten sujuneen Ruotsin MM-rallin jälkeen.

Tiimin autojen sijoittuessa kuudenneksi (Latvala) ja seitsämänneksi (Hänninen) on tiimi edelleen valmistajien pistetaulukossa toisena. Kuljettajien mestaruustaistossa Latvala on niin ikään toisella sijalla.

Toyotalla vastoinkäymisten Meksikon ralli

– Ruotsin rallin uskomattomien hetkien jälkeen tämä osakilpailu oli enemmänkin sellainen jota odotimme tälle vuodelle. Silti molemmat autot kartuttivat useiden haasteiden voittamisen myötä pistesaldojamme. Olemme siis tyytyväisiä tulokseen ja siihen kokemukseen, jota saimme ensimmäisestä sorarallistamme. Kuljettajat, kartanlukijat, insinöörit ja mekaanikot ansaitsevat kiitokset saatuaan molemmat autot kunnialla maaliin erittäin haastavissa olosuhteissa. Opimme paljon tulevaa varten, totesi tiimipäällikkö Tommi Mäkinen.

Toyotalla vastoinkäymisten Meksikon ralli

– Asetin itselleni haasteen sijoittua viiden parhaan joukkoon, joten en ihan saavuttanut sitä. Toisaalta en usko kenenkään ennustaneen niitä vaikeuksia jotka kohtasimme, joten kuudennen sijan ja myös Power Stage -pisteiden saaminen on todella hyvä tulos, joka pitää meidät vahvoilla sarjan pistetaulukoissa. Viimeinen ajopäivä oli parhaani; meillä oli todella hyvä tunne vaikka auto pyörähtikin sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella. Kartutamme kokemusta ja kehitymme koko ajan, ja se on tärkeintä. Olimme Meksikossa oppimassa, ja sitä todella tapahtui kaikkina kisan neljänä päivänä, kertoi Jari-Matti Latvala.

Toyotalla vastoinkäymisten Meksikon ralli

– Voimme todeta saaneemme paljon positiivista irti tästä rallista, vaikka en voinutkaan nauttia siitä niin paljon kuin olisin voinut: kuntoni oli heikko lähdöstä maaliin. Olen silti erittäin tyytyväinen päästyäni maaliin ja kerättyäni kauden ensimmäiset kuljettajapisteeni. Oli hauskaa lähteä viimeiseen kilpailupäivään vain 0,3 sekunnin erolla Jari-Mattiin, mutta hän oli sunnuntaina minua nopeampi. Tulemme hyödyntämään täällä kerättyä tietoa ja kokemusta tulevaisuudessa, ja se on nyt tärkeintä. Onnistuin väistelemään tässä rallissa myös kaikki puut, joten on hienoa huomata että jopa tässä iässä voi vielä oppia uusia asioita! Huomasin myöhemmin että vasen taustapeilini oli vaurioitunut, joten ehken vielä päässyt tavastani kokonaan eroon, sanoi Juho Hänninen hymyillen.

Ihan putkeen ei Meksikon osakilpailu sujunut muutenkaan. Perjantain kaksi ensimmäistä erikoiskoetta peruttiin autojen juututtua ruuhkaan Mexico Cityn yleisöerikoiskokeelta poistuttaessa ja kilpailun viimeisellä erikoiskokeella kilpailun lopulta voittanut Kris Meeke kävi ihastelemassa paikallisen yleisöparkkialueen järjestelyjä.

Lähde ja kuvat: Toyota Gazoo Racing

Jaa artikkeli

Keskustelu