Ajoneuvot | Uutinen | 2.5.2019

Toyotan uusi testirata Japanissa on kuin pienois-Nürburgring

Toyota Technical Center Shimoyama tulee valmistuessaan työllistämään 3 300 henkeä.

Jaa artikkeli

Ikoninen Nürburgring on ollut valtavan suosittu niin turistien kuin autotehtaiden käytössä. Radassa on kuitenkin muutama haaste: se sijaitsee Saksassa ja siellä on vaikea saada omaa rauhaa kehitystyötä varten. Niinpä Toyota päätti ratkaista molemmat pulmat askartelemalla oman Nordschleife-henkisen testiradan osaksi Shimoyaman uutta teknistä keskusta.

Toyota Cityn ja Okazakin väliselle vuoristoalueelle rakennettu Toyota Technical Center Shimoyama on monelta osin vielä rakenteilla, mutta keskuksen ensimmäiset toiminnot ovat jo auki. Valmiiksi keskuksen pitäisi tulla 2023. Sijainti on valmistajalle edullinen, sillä testikeskus on noin 30 minuutin päässä Toyotan pääkonttorista. Keskus on osa japanilaisyhtiön panostusta entistä jännittävämpiin autoihin, mutta testitiloja löytyy myös ympäristöystävällisyydelle ja turvallisuudelle.

Toyotan uusi testirata

Testikeskuksessa aloittaa tässä vaiheessa noin 50 työntekijän joukko, joista suurin osa on testikuljettajia. Valmistuessaan testikeskuksen pitäisi olla noin 3 300 hengen työpaikka. Myöhemmin keskusta täydennetään esimerkiksi kovien nopeuksien radalla, eri tieosuuksia matkivilla lenkeillä ja ajoneuvojen kehitykseen liittyvillä kiinteistöillä. Yhtiö kertoo, että testikeskuksen 650 hehtaarin alueesta noin 70 prosenttia koostuu alkuperäisistä viherkasveista ja puista, minkä lisäksi kehitteillä on uusia viheralueita.

Nyt avattu maantielenkki on 5,3 km pitkä ja siinä on 75 metrin korkeusvaihtelu matalimman ja korkeimman pisteen välillä. Rinteitä myötäilevän tien suunnittelussa on hyödynnetty maaston lisäksi Nürburgringin oppeja – onhan itse pääjohtaja Akio Toyoda eräs saksalaisradan suurimmista faneista ja kisoissakin nähty rattimies.

Toyotan uusi testirata

– Tavoitellessamme aina vain parempi autojen valmistamista, olemme tehneet toistuvaa työtä ”tien tuntemisessa” ja ”auton kanssa keskustelussa” erilaisilla ajokokeilla ympäri maailman, mukaan lukien viiden mantereen ajoprojektimme ja Nürburgringin 24 tunnin kestävyyskisa. Näihin kokemuksiin pohjautuen olemme testiradallamme jäljitelleet erilaisia tieosuuksia ympäri maailman. Testiradan äärimmäisten olosuhteiden ja ympäri maailmaa tekemiemme ajokokeiden avulla aiomme hioa joka ikisen automallin ja kehittää sellaisia autoja, jotka kiteyttävät todellista ajamisen iloa, pääjohtaja Toyoda kommentoi testikeskuksen avajaisissa.

Toyoda kiitti myös paikallisia viranomaisia ja asukkaita yhteistyöstä ja avusta aina testikeskuksen suunnittelusta rakennustöiden valmistumiseen.

Toyotan uusi testirata

– Verkottuneiden, autonomisten, jaettujen ja sähköisten teknologioiden luvatessa muuttaa koko liikkuvuusalan, Toyota pysyttelee vahvuudessaan rakentaa autoja genchi genbutsu -filosofialla, lopputuloksen vedotessa tunteisiin, ja jatkamme kaiken mahdollisen työpanoksen tekemistä tuodaksemme asiakkaidemme kasvoille hymyn, huolimatta siitä millaisia autot ovat tulevaisuudessa, Toyoda jatkoi.

Genchi genbutsu on japaninkielinen ilmaisu Toyotan tuotantofilosofialle Go and See, ”mene ja näe”, jossa yhtiö arvostaa ongelman ratkaisemista paikan päällä.

Lähde ja kuvat: Toyota 

Jaa artikkeli

Keskustelu

Lisäkuvat