Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 30.3.2023

Tuleva BMW 5-sarja paljasti suuret linjansa virallisissa salakuvissa – i5 M driftaa ruotsalaisjärven jäällä

Uuden 5-sarjan ensiesittelyyn on juuri alle puoli vuotta aikaa, ja viimeiset testirupeamat ovat parhaillaan käynnissä. BMW julkaisi myös videomateriaalia, jossa i5 M luisuu Red Bull Driftbrothersien käsittelyssä.

Ennen virallista esittelyä autonvalmistajat testaavat uutuuksia yleisillä teillä naamioiden turvin, ja salakuvien perusteella tulevia automalleja on mukava spekuloida. Internetin myötä niin kutsutut autopaparazzit saavat kuvansa valonnopeudella levitykseen.

Tämä on puolestaan johtanut autonvalmistajien keskuudessa ”virallisten salakuvien” ilmiöön, jota myös BMW 5-sarjan tiiserikampanjan toinen osa edustaa.

Jos muutama viikko sitten 5-sarja lymyili tukevasti hupun alla, nyt nähdään jo paljon enemmän pintaa sekä myös toimintaa.

i5 M driftaajaveljesten käsissä

Jo etukäteen tiesimme, tulevan 5-sarjan olevan tarjonnaltaan mallin historian monipuolisin, ja että mukana on nyt ensi kertaa täyssähköinen i5, myös farmarimalli Touringina. Sähköversio saa myös M-siiven alle kuuluvan tehomallin.

Siitä ei tässäkään vaiheessa paljastettu sen enempää voimalinjaan liittyviä teknisiä yksityiskohtia, mutta joidenkin ennakkotietojen mukaan i5 M jakaisi voimanlähteensä katumaasturi iX M60:n kanssa. Näin ollen odotettavissa olisi 393 kilowattia tehoa ja rapiat 1 000 newtometriä vääntöä neljälle pyörälle. i5 M:n alapuolelle sopii tietenkin odottaa maltillisempaa takavetomallia.

BMW testasi i5:tä laajemmin oikean liikenteen seassa helmikuussa 2022, kun se ajoi kotikulmiltaan Saksan Alpeilta 3 000 kilometrin roadtripin Tanskan kautta Ruotsin Lappiin. Nyttemmin i5:n talvi- ja muita ääriominaisuuksia on testattu Ruotsin Arjeplogissa sijaitsevassa BMW Groupin talvitestikeskuksessa.

Myös saksalaisveljekset, ammattidriftaajat Elias ja Johannes Hountondji, tunnetaan paremmin parivaljakkona Red Bull Driftbrothers, pääsivät ottamaan näissä puitteissa i5 M:stä tuntumaa. BMW:n videolla nähdään autoa monesta kulmasta, mutta myös kuullaan, että urheilulliseen sähkösedaniin on lisätty tunnelman vahvistamiseksi matalaa tehosteääntä.

Helposti tunnistettavissa

Salakuvissa esiintyvissä autoissa on BMW:n mukaan muun muassa väliaikaisvalot sekä muunneltu maski, joten osa teippien alla olevista yksityiskohdista menee prototyypin piikkiin.

M-mallin erottaa jo pelkkien sivupeilien perusteella.

Ihan ensimmäisestä tiiserikuvasta, jossa 5-sarja siis oli lakanan alla, pystyi päättelemään, että tuotantomalli tulee saamaan vähän X5:n tapaiset nuolimaiset huomiovalot. Tämä yksityiskohta myös vahvistuu osasta nyt julkaistuja kuvia. Muilta osin camoteippien alla oleva hahmo on helposti tunnistettavissa 5-sarjan BMW:ksi, ja i5 M:nkin voi tunnistaa M:ksi, jos ei vielä muuten, niin ainakin sivupeilien perusteella.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat