Ajoneuvot | Uutinen | 16.11.2019

Upea linjakas Kia K5 olisi seuraava Optima – mutta se ei tulekaan Eurooppaan

Uusi Kia K5 esittelee korealaisvalmistajan uuden tyylisuunnan ensin kotimarkkinoille ja myöhemmin muualle maailmaan. Tällä kertaa K5 ei kuitenkaan saavu Eurooppaan nimellä Kia Optima.

Jaa artikkeli

Meilläkin myytävä Kia Optima on pohjautunut Etelä-Koreassa myytyyn Kia K5:een. Nyt valmistaja on esitellyt uuden K5-mallipolven Korean markkinoita varten ja vihjannut auton aloittavan uuden aikakauden muotoilussa.

Kia K5 Kia Optima

Uusi Kia K5 on 50 mm edeltäjäänsä pidempi (nyt 4 905 mm) ja 25 mm leveämpi (1 860 mm). Akseliväliä on venytetty 2 850 millimetriin. Mittasuhteita on uusittu laskemalla auton korkeutta 20 mm. Linjakas ulkomuoto pyrkii korostamaan auton muotoja ja antamaan sille enemmän jäntevyyttä.

Keulalla on vuorossa uusi kehitysaskel Kian tiikerikeulasta, jolla on pyritty yhdistämään keulamaski ja ajovalot aiempaa paremmin. Keulamaskin tekstuuriin on puolestaan haettu inspiraatiota hain ihosta. K5:n etuvalojen päivänajovaloissa on uusi ”sydämenlyönti”-valokuvio. Valoihin on kiinnitetty huomiota myös takana ja hillittyä urheilullisuutta on loihdittu maltillisella spoilerilla.

Kia K5 Kia Optima

Koreassa Kia K5 saapuu myyntiin joulukuussa ja ensi vuonna malli saapunee myyntiin muualla maailmassa.

Britannian Kia on kuitenkin kertonut, että vaikka K5 ja Optima ovat aiemmin jakaneet rakenteet, ei uutta K5:ttä tulla näkemään Euroopassa missään muodossa. Nähtäväksi siis jää, tuleeko Eurooppaan oma Optima vai poistuvatko kookaahko sedan ja farmari valmistajan mallistosta kokonaan.

Kia K5 Kia Optima

Lähde ja kuvat: Kia

Jaa artikkeli

Keskustelu