Ajoneuvot | Uutinen | 12.2.2020

Uudet Airbumpit ja raikas ilme – Citroën C3 piristyy kevään kunniaksi

Värejä, valoja ja vanteita! Citroën C3 päivittää itsensä kevään tyylituulia ajatellen ja luvassa onkin enemmän kaikkea. Myös ”rakasta tai vihaa” Airbump-kylkipuskurit saavat uuden ilmeen.

Jaa artikkeli

2016 esitelty ja Moottorin pikkuautovertailussakin voitokkaana loistanut Citroën C3 on saanut kevyen kasvopesun malliston elinkaaren kunniaksi. Uusien värien ja valojen lisäksi luvassa on uusia mukavuusvarusteita, uusi ajoavustin sekä parannettu liitettävyys.

Citroën C3

Keulailme on muotoiltu enemmän sisarmallien (mm. C4 Cactus) kaltaiseksi muun muassa uusilla ledivaloilla. Kahden uuden ulkovärin (Rouge Elixir ja Spring Blue) ja uuden kattovärin ansiosta tarjolla on nyt peräti 97 ulkoväriyhdistelmää. Lisäksi kattoilmettä ja C-pilarin ilmettä voi piristää uusilla koristeilla. Vannevalikoimaa on kasvatettu kahdella designilla ja matkustamon ilmeen voi valita kolmesta vaihtoehdosta. Kaikkein tärkeintä on, että Airbump-kylkipuskurit ovat saaneet uuden ilmeen niissä varustetasoissa, joihin puskurit sisältyvät.

Citroën C3

Citroën C3 heittäytyy myös täysin voimin ranskalaismerkin mukavuuspainotukseen, joten luvassa ovat uudet istuimet. Ne noudattavat Advanced Comfort -periaatteita, joten inspiraatiota on haettu nojatuolimaisesta designista, mutta tarjolla on myös entistä enemmän tukea. Kuljettajan kyynärnoja on nyt lisävarustelistalla.

Ajoavustimissa uutta ovat nyt myös eteen saatavat pysäköintitutkat. Lisäksi tarjolla ovat edelleen muun muassa jalankulkijat havaitseva hätäjarrutusjärjestelmä, vireystilavaroitin kahden tunnin kahvitaukotoiminnolla, peruutuskamera sekä nopeusrajoitusmerkkien tunnistus.

Citroën C3

Liitettävyydessä uutta on uuden ulkoasun saanut 7-tuumainen kosketusnäyttö navigoinnin yhteydessä. TomTomin järjestelmään pohjautuva karttajärjestelmä osaa nyt välittää tietoa myös muun muassa säästä, lähialueiden mielenkiintoisista kohteista ja polttoaineiden hinnoista. Tarjolla on myös Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa yhteensopiva älypuhelinpeilaus Mirror Screenin avulla.

C3 ei ole unohtanut faceliftissäkään ConnectedCAM-liikennekemaraa, jolla on mahdollista jakaa mielenkiintoisia sattumuksia vaikkapa sosiaaliseen mediaan. Lisäksi järjestelmä aktivoituu automaattisesti törmäyksen yhteydessä ja tallentaa edeltäneet 30 sekuntia.

Citroën C3

Moottorivalikoiman suhteen Citroën C3 jatkaa kolmesylinteristen PureTech 83 ja PureTech 110 -bensiinimoottorien sekä nelisylinterisen BlueHDi 100 -dieselmoottorin voimin.

Lähde ja kuvat: Citroën

Jaa artikkeli

Keskustelu

Lisäkuvat