Michelin Road 6 moottoripyörä rengas

Ajoneuvot Moottoripyörät 31.1.2022

Uusi Michelin Road 6 -rengasperhe moottoripyöriin

Michelin Road -sporttouringrengas siirtyy kuudenteen sukupolveen saaden samalla lisää märkäpitoa ja kulutuskestävyyttä.

Michelin lanseeraa Road 6 -rengasperheen, joka jatkaa aiempien Michelin Pilot Road- ja Road 5 -renkaiden viitoittamalla tiellä. Road-mallisto on opittu tuntemaan hyvästä märkäpidostaan ja kulutuskestävyydestään, ja monet moottoripyörävalmistajat suosivat sitä siksi myös malliensa ensiasennusrenkaina.

Laaja kohderyhmä

Kuudennen sukupolven Road 6 -rengas on saanut kulutuspintaansa uuden muotoilun, kehitystä raaka-aineiden osalta ja lisäksi renkaan rakennetta on optimoitu. Valmistajan mukaan uusi rengas soveltuu niin sporttipyöriin, matkasportteihin kuin myös allroad-moottoripyöriin käytettäväksi. Painavampiin matkapyöriin on lisäksi tarjolla tukevampi Road 6 GT -rengasmalli.

Valmistajan mukaan Road 6:n märkäpito on edeltävään malliin verrattuna parantunut 15 prosenttia. Samaan aikaan kulutuskestävyys on parantunut 10 prosentilla. Urien ja pintakumin suhde eli ”negatiivinen kuviopinta” on 14 prosenttia, mikä on Michelinin mukaan sopiva jotta pito saadaan hyväksi sekä märällä että kuivalla alustalla.

Michelin Road 6 moottoripyörä rengas

Water EverGrip, Radial X Evo ja Aramid Shield

Renkaassa käytetään Michelinin patentoimaa Water EverGrip -lamellointitekniikkaa, jonka avulla renkaaseen tehdään märkäpitoa parantava kulutuspintakuvio. Kuvion vedenpoistokyky säilyy myös renkaan kuluessa, koska lamellit laajenevat kuluessaan ja pitävät siten yllä renkaan vedenpoistokykyä.

Viileissä ja kosteissa olosuhteissa pitoa parantaa sataprosenttisen silikan ja Michelinin silikatekniikan yhdistäminen. Parantunut pito saavutetaan valmistajan mukaan käyttöiän lyhentymättä. Kaksikomponenttitekniikan avulla on optimoitu kulutuspinnan alla oleva kovempi kumikerros pitämään rengas jäykkänä samaan aikaan kun pehmeämpi pintakerros antaa hyvän pidon kaarreajossa ja pitkän käyttöiän.

Michelin Radial X Evo -teknologia, jossa vyörenkaan teräspunos on 90 asteen kulmassa kulkusuuntaan nähden, mahdollistaa kulutuspinnan leveän maakosketusalan. Erityisesti tämän merkitys korostuu suurilla kallistuskulmilla. Uuden sukupolven renkaiden sivut ovat rakenteeltaan joustavampia, jolloin rengas hävittää tien epätasaisuuksia. Vyörakenteen tuoma jäykkyys mahdollistaa renkaan käyttämisen myös suuritehoisissa moottoripyörissä.

Michelin Road 6 moottoripyörä rengas

 

Michelin Aramid Shield -teknologia tarkoittaa jäykempää ja koostumukseltaan erittäin tiheää runkorakennetta, mikä lisää ohjautuvuuden täsmällisyyttä, parantaa vastetta ja helpottaa käsittelyä. Lisäksi aramidin käyttö kulutuspinnassa keventää rengasta.

Eturengas tulee tarjolle kuutena kokovaihtoehtona ja taakse vaihtoehtoja on kahdeksan. GT-version valikoima kattaa yhden eturengaskoon ja kolme takarengasta. Myyntiin uusi Michelin Road 6 tulee jo tammikuun 2022 aikana.

Aiemmat Michelin Road-sarjan renkaat:
2002 Michelin Pilot Road – ensimmäinen Road-rengassarja
2007 Michelin Pilot Road 2 – ensimmäinen lamelloitujen Road-renkaiden sarja
2014 Michelin Pilot Road 4 – ensimmäinen Road-rengassarja myös GT-versiona
2018 Michelin Road 5 – ensimmäiset Road-renkaat, joissa 3D-lamellit

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Michelin

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat