Ajoneuvot | Uutinen | 8.10.2016

Uusi Toyota Hilux, uusi Arctic Trucks: AT35 esillä Auto 2016 -messuilla

Arctic Trucks AT35 yhdistää jälleen islantilaisen seikkailukokemuksen Toyotan uusimpaan Hiluxiin.

Jaa artikkeli

Rankkojen tilanteiden työjuhta Toyota Hilux uudistui tänä vuonna ja nyt uudistuu myös ikoniseen avolavaan perustuva Arctic Trucksin seikkailuversio. AT35 tuo yhteen Toyotan uusimmat kehitysaskeleet ja islantilaisen Arctic Trucksin pitkän linjan asiantuntemuksen, joten kykyjen ei pitäisi loppua ihan ensikummassa.

Arctic Trucks AT35

Eräs ilmiselvimmistä muutoksista on rengaskorkeuden kasvattaminen 35 tuumaan (315/70R/R17) ja jousituksen parantaminen melkoistakin menoa kestäväksi. Samalla Hilux-johdannainen on saanut 25% lisää maavaraa. Esteiden lähestymiskulman pitäisi olla 38° ja jättökulmankin kunnioitettavat 32°. AT35 on saatavissa ainoastaan Double Cab -koriversiona ja sen vaihteistona on aina kuusivaihteinen automaatti.

Myös lisävarustelista on hiukan perus-Hiluxista poikkeava: Arctic Trucks -pohjapanssarit, kompressorit, vinssit, paineilmakäyttöiset voimansiirron lukot ja snorkkeli ovat keinoja varustella oma rymyauto todelliseen työntekoon.

Arctic Trucks AT35

Norjassa, Islannissa ja Venäjällä jo myynnissä oleva AT35 odottelee vielä hetken EU-tyyppihyväksyntää, mutta auton voi joka tapauksessa bongata 18.–20.11.2016 järjestettäviltä Auto 2016 -messuilta Toyota Auto Finlandin osastolta.

Suomessa Arctic Trucksia edustaa Arctic Trucks Finland ja jälleenmyyjinä toimivat kaikki Toyota-jälleenmyyjäliikkeet.

Lähde ja kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Keskustelu