Ajoneuvot | Uutinen | 21.12.2016

Volkswagenin dieselgate alkaa sulkeutua Euroopassa

Ongelma-autot näyttävät säilyttävän jälleenmyyntiarvonsa.

Jaa artikkeli

Volkswagen-konserni tiedottaa saaneensa Saksan ajoneuvovirasto KBA:lta viimeisetkin hyväksynnät päästömanipulointiskandaalin siivoamiseen. Tahot ovat jo aiemmin sopineet päälinjat korjauksista, ja monen automallin kohdalla takaisinkutsut ovat jo käynnissä.

Tuoreimmat hyväksynnät nostavat KBA:n hyväksymien korjaustoimien määrän 9 miljoonaan autoon.

Aiemmin ilmoitetun mukaisesti 1,2- ja 2-litraiset EA189-tyypin dieselmoottorit korjataan ohjelmistopäivityksellä. 1,6-litrainen muunnos tarvitsee ohjelmiston lisäksi ilmavirtausta korjaavan sihdin ilmamassamittarille. KBA on vahvistanut muutosten korjaavan moottorien päästöt ilman muiden ominaisuuksien heikentymisiä.

Jälleenmyyntiarvo näyttää säilyvän

Volkswagenin tilanne Yhdysvalloissa on heikompi. Moottori uutisoi 17.12., miten osa 475 000 ongelmallisen dieselauton omistajista on alkanut riisua autojaan, sillä maan ympäristöviraston linjauksen takia Volkswagen joutuu vastaanottamaan kaikki ”ajokuntoiset” autot.

Dieselkuskien Yhdysvalloissa saamat 5 100–10 000 dollarin korvaukset ovat herättäneet keskustelua Euroopassa, mutta Volkswagen on kieltäytynyt maksamasta ongelmallisten autojen omistajille. Yhtiön ratkaisua tukee dieselgate-autojen jälleenmyyntiarvon säilyminen Euroopan markkinoilla – kriisistä ei Automotive News Europen mukaan näytä johtuvan taloudellista tappiota EA189-moottoristen autojen omistajille.

Jaa artikkeli

Keskustelu