Ajoneuvot | Uutinen | 22.6.2018

Volvo kehittää kierrätystä: 25% auton muoveista uusiolähteistä 2025

Ruotsalaisvalmistaja toivoo alihankkijoilta yhteistyötä kierrätyskomponenttien kehityksessä.

Jaa artikkeli

Volvo haluaa kehittää muovimateriaalien kierrätystä. Kertakäyttömuovien poistumisen lisäksi ruotsalaisvalmistaja haluaa tuoda kierrätysmuovit osaksi autonvalmistusta. Tavoitteena on, että seitsemän vuoden päästä ainakin 25 prosenttia auton muoviosista tulisi kierrätysmateriaaleista.

Valmistaja lähetti julkistuksensa yhteydessä terveisiä autoteollisuuden alihankkijoille, sillä yhteistyön avulla uuden sukupolven komponentit voidaan tehdä kestävän kehityksen mukaisiksi. Volvo oli koonnut tavoitteensa myös konseptiautoksi, sillä XC60 T8 -lataushybridistä esiteltiin kierrätyspainotteinen erikoisversio. Autossa useat komponentit on korvattu kierrätysmateriaaleista valmistetuilla versioilla.

Volvo kehittää kierrätystä: 25% auton muoveista uusiolähteistä 2025

– Työskentelemme jo joidenkin upeiden ja edistyksellisten alihankkijoiden kanssa, kun on kyse kestävästä kehityksestä. Tarvitsemme kuitenkin enemmän kierrätettyä muovia, jos haluamme tehdä unelmastamme totta. Siksi kehotamme yhä useampia alihankkijoita ja uusia kumppaneita sijoittamaan kierrätettyyn muoviin ja auttamaan meitä pääsemään tavoitteeseemme, sanoo Volvon kansainvälisten hankintojen johtaja Martina Buchhauser.

Volvo kehittää kierrätystä: 25% auton muoveista uusiolähteistä 2025

XC60-erikoisyksilössä on käytetty kierrätysmateriaaleja useista eri lähteistä. Keskitunnelin konsoliosa on tehty muun muassa hylättyjen kalastusverkkojen muovista ja uusiutuvista kuiduista. Lattiaverhoiluun on käytetty puolestaan tutuista PET-muovipulloista saatuja kuituja, joiden lisäksi käytössä on vaatetehtaiden leikkuujätteistä saatua puuvillasekoitusta. PET-muovikuituja on myös istuimissa. Vanhat Volvot elävät konepellin alla olevassa äänieristysmateriaalissa, joka on tehty vanhoista istuimista.

 

– Volvo on sitoutunut minimoimaan ympäristöjalanjälkensä. Ympäristöarvot ovat keskeisessä asemassa Volvon toiminnassa, ja etsimme koko ajan uusia tapoja sisällyttää niitä toimintaamme. Tämä auto ja kierrätettyä muovia koskeva tavoitteemme ovat uusia esimerkkejä vankasta sitoutumisestamme ympäristöasioihin, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Volvo kehittää kierrätystä: 25% auton muoveista uusiolähteistä 2025

Kierrätysmuoveja koskeva tavoite on uusin Volvon lähivuosia keskevien periaatepäätösten listassa. Yhtiö aikoo ensi vuodesta alkaen esitellä uudet mallit ainoastaan sähköistetyillä moottorivaihtoehdoilla. 2025 on valmistajalle iso vuosi, sillä nyt kerrotun kierrätysmuovilinjauksen lisäksi tuolloin myynnistä pitäisi olla 50% täyssähköautoja ja tuotannon pitäisi olla ilmastoneutraalia. Lyhyemmällä tähtäimellä Volvo kertoi poistavansa kertakäyttömuovit toiminnastaan 2019 mennessä ja Skövden moottoritehdas Ruotsissa saavutti tammikuussa ilmastoneutraaliuden.

Lähde ja kuvat: Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu