Jussi Pohjonen

Blogi: Periksi ei anneta

Viikon uutisista osui silmiini mielenkiintoinen juttu siitä, kuinka teatteriesitys oli jouduttu keskeyttämään noin varttitunti ennen loppua, koska samaan tilaan suunnitellun karaoke-tilaisuuden pitäjä halusi pitää kiinni aikatauluista. Ilta-Sanomien mukaan karaokepiirin vetäjä oli perustellut asiaa sanoen ”ajattelin, että tällä kertaa en väisty”.

Vähän samanlaisesta tilanteesta kertoi eräs opiskelukaverini. Hän työskentelee kuljetusliikkeessä esimiestehtävissä ja firman käytäntöihin kuuluu, että jokainen talon kalustolle sattunut onnettomuus käydään yksityiskohtaisesti läpi.

Läpikäynnin tarkoituksena ei ole etsiä syyllisiä vaan lähinnä oppia tapahtuneesta jotta jatkossa vastaavia tilanteita voitaisiin välttää.

Tällaisessa tilaisuudessa sitten yhtiön kuljettaja oli kertonut havainneensa viereisellä kaistalla kiihdyttävän auton ilmeisenä tarkoituksena vaihtaa kaistaa hänen autonsa eteen. Myös firman kuljettaja oli päättänyt lisätä nopeuttaan. Omien sanojensa mukaan ”päätin, että nyt en luovuta”.

Seurauksena oli peltivahinkoja, tarpeetonta rahanmenoa, aikataulujen myöhästymisiä ja pahaa mieltä puolin ja toisin.

Tulee vaan mieleen. Olisiko maailma yhtään huonompi paikka, vaikka välillä annettaisiin vähän periksi?

Jussi Pohjonen

9.2.2017 Jussi Pohjonen