Jussi Pohjonen

Blogi: Tervetuloa alalle!

Viime viikonlopun lehdet kertoivat Turussa sattuneesta tapauksesta jossa 4-vuotias lapsi 2-vuotiaan kaverinsa kansa oli luvatta ottanut vanhempiensa auton käyttöön ja ajanut sillä kolarin. Onnettomuudesta selvittiin onneksi vain lievillä peltivaurioilla.

Tunnustan tässä, että olen aloittanut oman liikenneturvallisuusurani suurin piirtein saman ikäisenä. Olin ollut nukkumassa päiväunia mummolan pihaan parkkeeratun auton, tai no, Fiatin, takapenkillä. Herättyäni kömmin kuljettajan paikalle ja olin vetäissyt vaihteen vapaalle jolloin auto oli alkanut valumaan lievään alamäkeen.

Tarina kertoo, että keittiön ikkunan ohi hiljaa lipuva auto, jossa kolmivuotias Jussi seisoo kuskina, oli ollut niin mykistävä näky, että muutoin sangen äänekäs suku oli hetkeksi hiljentynyt.

Hiljaisuuden oli rikkonut äitini huuto, joka volyymillään oli ylittänyt palosireenin ja ainutlaatuisuudessaan lyönyt kaikki viikon luontoäänet. Ajeluni päättyi lievään hallinnan menetykseen ja auto pysähtyi viinimarjapensaaseen. Fyysisiä vammoja ei syntynyt kenellekään, henkiset taas eivät ole vieläkään parantuneet.

Joten, hyvä pojat! Teitä selvästi odottaa tulevaisuus mielenkiintoisten liikenneasioiden parissa. Tervetuloa alalle!

(Kaikille mielensäpahoittajille etukäteen tiedoksi: tarina perustuu tositapahtumiin, mutta on kirjoitettu ketunhäntä kainalossa. En kehoita ketään alaikäistä autoilemaan. Ainakaan yksin. Ainakaan ilman lupaa.)

9.7.2015 Jussi Pohjonen