Toni Jalovaara

Rohkea ja pelkuri

Ranskalaista Citroënia ja japanilaista Subarua yhdistää moni asia. Ne ovat olleet koko historiansa ajan oman tiensä kulkijoita, siirtyneet ennen muita etuvetoon ja käyttäneet bokserimoottoria.

Kaksikon kumpikin osapuoli esitteli viime syksynä autonäyttelyssä jännittävän konseptiauton. Citroënin luomus oli Pariisissa nähty C-Cactus ja Subaru paljasti kuukautta myöhemmin Legacyn seuraavasta sukupolvesta kertovan tutkielman.

Mutta tästä eteenpäin kumppaneiden tiet eroavat. Toinen jatkoi rohkeasti eteenpäin ja esittelee aivan uudenlaisen automallin. Toinen latisti konseptiauton jännittävät linjat aivan tavalliseksi perheautoksi.

Varmaan kaikki ovat jo arvanneet, että Citroën oli se joka säilytti konseptiauton muodot ja idean lähes sellaisenaan tuotantoon saakka. Maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä on ihailtavana C4 Cactus, joka edustaa niin sanottua ”out of box” -ajattelua.

Subarun uusi Chicagon autonäyttelyssä esitelty Legacy on valmistajan ehkäpä tyylikkäin koskaan nähty malli. Mutta konseptiauton raikkaus ja rohkeus on uhrattu keskinkertaisuuden alttarille. Siitä huolimatta Legacysta tulee varmasti menestys Pohjois-Amerikassa. Mallin tulosta Eurooppaan ei ole vielä tietoa.

10.2.2014 Toni Jalovaara