Liikenne | 8.8.2018

Aamulla tarkkana liikenteessä – poliisin tehovalvonta käyntiin tänään

Poliisi valvoo tehostetusti ajonopeuksia ja turvaa koulujen aloitusta.

Jaa artikkeli

Poliisi kertoo valvovansa tehostetusti nopeuksia koulujen lähettyvillä 8.–10.8. Euroopan laajuisen valvontateeman mukaisesti. Lisäksi valvotaan kuljettajien kännyköiden ja turvalaitteiden käyttöä sekä suojatiesääntöjen noudattamista.

– Poliisi pyrkii koulujen alkaessa olemaan muutenkin näkyvästi esillä, koska näkyvällä poliisitoiminnalla pystytään vaikuttamaan ihmisten liikennekäyttäytymiseen, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Kallio korostaa, että autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin ja muistaa erityinen varovaisuusvelvoite, kun lapsia on liikenteessä.

Poliisi muistuttaa, että aikuisen kannattaa kävellä koulutie läpi yhdessä lapsen kanssa ennen koulujen alkua.

– Lapselle hahmottuu parempi kuva koulutiestä ja sen mahdollisista vaaroista, kun hän kävelee sen yhdessä aikuisen kanssa ja keskustelee mahdollisista vaaranpaikoista.

Vaikka perusasiat olisikin jo pohdittu, kannattaa ne kerrata.

– Lasta muistutetaan esimerkiksi siitä, että risteyksessä pitää katsoa vasemmalle ja oikealle ja että risteys tulee ylittää suojatien kohdalta vihreän liikennevalon palaessa.

Valvonnan kohteena myös pyöräilijät

Tehostettua valvontaa on luvassa viikoille 32 ja 33 eri puolilla maata. Poliisi valvoo koulujen alkaessa myös jalkakäytävällä ajavia polkupyöriä.

– Vain alle 12-vuotiaat saavat ajaa lain mukaan polkupyörällä jalkakäytävällä. Tätä vanhempien tulee käyttää pyörätietä tai ajorataa.

Poliisi muistuttaa myös, että pyöräilijöiden kannattaa oman turvallisuutensa vuoksi aina pyöräillessään käyttää pyöräilykypärää.

– Esimerkin voima on valtava. Paljon näkee liikkeellä lapsiperheitä, joiden lapsilla on kypärät, mutta vanhemmilla ei. Monet vanhemmat myös puhuvat kännykkään autolla tai pyörällä ajaessaan. Lapsille kannattaa näyttää hyvää ja turvallista esimerkkiä jo pienestä pitäen, poliisitarkastaja Heikki Kallio muistuttaa.

Lähde: Poliisi Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Keskustelu