Liikenne Uutinen 16.12.2014

Matti Juhalalle Maineteko-tunnustus

Professori Matti Juhala palkittiin Auto- ja liikennetoimittajat ry:n Maineteko 2014 -tunnustuksella hänen 40 vuotta kestäneestä urastaan autotekniikan salojen parissa.

Ajoneuvotekniikan professori Matti Juhala jäi joulukuun alussa eläkkeelle tehtyään merkittävän työn autotekniikan opiskelun opetuksen hyväksi Suomessa. Vuonna 1950 syntynyt Juhala valmistui Otaniemessä Teknisessä korkeakoulussa autotekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 1974.

Juhalan tohtorinväitöskirja autonomisesti liikkuvista autoista hyväksyttiin vuonna 1993. Aiheen valinta kertoo Juhalan näkemyksellisyydestä, sillä kiinnostava aihe nousi otsikkoihin vasta parikymmentä vuotta myöhemmin.

Juhala on saanut opiskelijoiden lisäksi vuosikymmenien aikana suomalaiset myös yleisemmin innostumaan autotekniikasta. Hän on esitelmöinyt vaikeistakin teknisistä rakenteista kansantajuisesti pilke silmäkulmassa, pitäen kuulijoiden mielenkiinnon yllä faktoissa höystäen tarinaa persoonallisella huumorilla.

Myös suomalaisten autolehtien korkeatasoinen testaustoiminta on osittain Juhalan ansiota, sillä hän on varmistanut alan toimittajien autotekniikan opintojen korkean tason.

Valmistuttuaan tohtoriksi Juhala toimi Suomen Autoteknillisen liiton puheenjohtajana vuosina 1994–2007.

Vuoden junailijaksi Kalle Kalaja

Vuoden junailija on tunnustus, jolla Auto- ja liikennetoimittajat ry haluaa nostaa esiin onnistuneesti hoidettua viestintää, joka on omiaan auttamaan yhdistyksen jäseniä työssään.

Tänä vuonna palkitaan tiedotuspäällikkö Kalle Kalaja, joka aloitti työt Toyota Finlandilla vuonna 1998. Kalaja on vetänyt Toyotan viestintää viimeisten yli neljän vuoden ajan.

Autoinsinöörin koulutuksensa ansiosta hän pystyy oitis vastaamaan vaikeisiinkin kysymyksiin ja on aina valmis auttamaan median edustajia pulmatilanteissa. Kun tähän lisätään ystävällisyys ja työlleen omistautuminen, oli vuoden junailijan valinta helppo tehtävä.

Jaa artikkeli