Liikenne Uutinen 22.5.2017

SEO: Suomalaiset haluavat lisää uusiutuvia polttoaineita

Suomalaisen Energiaosuuskunnan teettämästä tutkimuksesta selviää, että 93 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että autojen polttoaineissa pitäisi käyttää nykyistä enemmän uusiutuvia energianlähteitä.

Suomalaisen Energiaosuuskunnan (SEO) teettämä tutkimus kartoitti suomalaisten näkemyksiä autojen polttoaineisiin ja uusiutuviin energialähteisiin liittyen.

Kaikkiaan 93 prosenttia vastajista on sitä mieltä, että autojen polttoaineissa pitäisi käyttää nykyistä enemmän uusiutuvia energianlähteitä. Etenkin nuoret ja naiset ovat vahvasti uusiutuvien energiamuotojen kannattajia.

Tutkimuksen mukaan peräti 97 prosenttia naisista haluaa lisää uusiutuvia energianlähteitä autojen polttoaineiksi. Miehillä vastaava luku oli 90 prosenttia.

– Tutkimus osoittaa, että suomalaiset ovat selvästi omaksuneet ympäristöystävällisyyden merkityksen myös autoilussa. Huoltoasemaliiketoiminnan on seurattava aikaansa ja kannettava vastuunsa. Ympäristöystävällisyys onkin yksi keskeinen asia strategiatyössämme, jota teemme parhaillaan, SEO:n toimitusjohtaja Arto Viljanen kertoo.

Biovelvoite vaikuttaa

Saman tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista olisi valmiita maksamaan hieman enemmän tällaisesta polttoaineesta, naisista jopa 66 prosenttia. Polttoaineista dieselin osuuden uskotaan hiipuvan tulevaisuudessa.

– Vaikka hinta on varmasti se tärkein yksittäinen tekijä polttoaineen myynnissä, uusiutuvat energiamuodot ovat tulleet yhä keskeisemmäksi osaksi yksityisautoilua. Tulevaisuudessa trendi vain kasvaa, mihin vaikuttavat myös biovelvoitteen täyttöä koskevat määräykset, Viljanen sanoo.

Taloustutkimuksella maaliskuussa 2017 teetetyn tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten käsityksiä autoilusta ja mielikuvia huoltamoista. Tutkimuksen kohderyhmän muodostavat suomalaiset kuluttajat. Internetpaneelilla toteutettuun tutkimukseen vastasi yhteensä 1029 suomalaista maaliskuun 2017 aikana.

Lähde: SEO Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli