Liikenne Uutinen 7.6.2016

Yritysautoilijat arvostavat huolettomuutta ja joustavuutta

Huoltoleasing, huolettomuus ja joustavuus ovat sanoja, joilla saa yrityksen autoasioista päättävän henkilön hyrisemään, kertoo ALD Automotiven teettämä selvitys.

ALD Automotiven ja Innolink Researchin teettämässä selvityksessä suomalaisten keskisuurten ja suurten yritysten työsuhdeautoista päättäjät kertoivat, että huoleton ja joustava ajo on tärkein tekijä yritysautoilussa. Tätä mieltä oli 71 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi tärkeimpinä tulivat taloudellinen ja turvallinen ajo (70%) ja kustannusten läpinäkyvyyden (67%).

Listalle pääsivät myös väite ”yritysautoilu vapauttaa pääomaa muuhun käyttöön”, jonka tärkeyttä arvosti 66 prosenttia vastaajista. 65 prosenttia vastaajista puolestaan asettui sen kannalle, että yritysautoilu tuo kustannussäästöjä.

– Tulokset osoittavat, että yrityspäättäjät arvostavat yritysautoilua huolettomana vaihtoehtona, joka ei tuo mukanaan yllättäviä kuluja. Yritysten autopolitiikassa korostuu myös taloudellisuus ja turvallisuus. Työsuhdeautoilijat ajavat vähäpäästöisillä uusilla autoilla, joissa on viimeisin turvallisuusteknologia. Päättäjät arvostavat kokonaiskustannusten läpinäkyvyyttä ja haluavat maksaa vain ajetuista kilometreistä, sanoo ALD Automotiven toimitusjohtaja Pekka Kivinen.

Rahoitusmalleista yritysautoista päättäviä miellyttää eniten huoltoleasing (88 prosenttia vastaajista) ja vähiten yrityksen omistamat autot (3%), rahoitusleasing (4%) ja kilometrikorvauskäytäntö (5%).

– Leasing tarjoaa yrityksille mahdollisuuden vapauttaa omaa pääomaa ydinliiketoimintaan ja kasvumahdollisuuksien luomiseen. Yritykset näkevät myös kilometrikorvaukset haitallisina kuluina, joten leasing tarjoaa hyvän vaihtoehdon ennakoida ja seurata ajoihin liittyviä kuluja läpinäkyvästi. Uudet vähäpäästöiset ajoneuvot ovat useille myös imagotekijä. Useissa tapauksissa työsuhdeautolla ajaminen vähentää vuotuisia ajokilometrejä ja on yrityksen kannalta kustannustehokkain vaihtoehto, Kivinen jatkaa.

Lähde: ALD Automotive

Jaa artikkeli