Lentokone

Matkailu Uutinen 30.1.2018

Flunssa iski – selviytymisvinkit lennolle

Flunssa voi iskeä juuri ennen pitkään odotettua lomamatkaa. Finavia neuvoo, mitä tilanteessa kannattaa tehdä.

Vuoden kylmimpinä kuukausina riski flunssaan tai influenssaan sairastumiseen kasvaa. Finavia neuvoo kuuntelemaan omaa kehoa matkustuspäätöstä tehdessä. Tarvittaessa neuvoa kannattaa kysyä lääkäriltä.

Influenssarokote tulisi puolestaan ajoittaa otettavaksi Finavian mukaan vähintään kaksi viikkoa ennen lentoa.

Matkavakuutus avuksi

Jos tauti vie voiton matkailijasta, matkavakuutus saattaa Finavian mukaan lääkärintodistusta vastaan korvata peruuntuneen matkan kustannukset kokonaisuudessaan. Käytännöt kuitenkin vaihtelevat eri yhtiöiden ja vakuutustuotteiden välillä, joten ehtoihin kannattaa perehtyä vakuutusta ottaessa.

Kunnollinen matkavakuutus kattaa lääkärikulut myös kohdemaassa, jos sairaus iskee vasta perillä.

Vettä ja itsehoitolääkkeitä

Jos matkalle lähtemistä ei voi sairastumisesta huolimatta siirtää, Finavia kehottaa juomaan lennolla runsaasti vettä ja muita alkoholittomia nesteitä. Kahvia ei kuitenkaan suositella, sillä  lentäminen saattaa aiheuttaa kehossa nestevajausta, jonka oireita muun muassa kahvi pahentaa entisestään.

Tarvittaessa kannattaa myös turvautua apteekin itsehoitolääkkeisiin – oman matkustusmukavuuden lisäksi oireiden lievittäminen vaikuttaa myös kanssamatkustajien lentomatkaan.

Jos vierustoverin pärskintä, yskä tai muut vastaavat oireet häiritsevät matkustamista, toinen matkustajista voidaan Finavian mukaan siirtää toiselle paikalle, jos koneessa on tilaa.

Lähde: Finavia Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli