Matkailu Matkalla sattuu 28.12.2019

Matkalla sattuu: Vaellusmatka keskeytyi, korvaako vakuutus?

Matkan keskeytyessä korvataan vain välttämättömiä ylimääräisiä matka- ja majoituskustannuksia.

Portugalissa vaellusmatkalla ollut keski-ikinen mies teloi kaatuessaan polvensa ja samalla silmälasit rikkoutuivat. Hän palasi kesken lomamatkan koto-Suomeen, sillä vaeltamisesta ei enää tullut mitään. Paluulennon siirtäminen maksoi 400 euroa.

Kuinka on, FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan asiantuntijat, jääkö varhemman paluulennon kulut miehen omaksi tappioksi? Miehen vakuutusyhtiön mielestä matkaa ei olisi ollut pakko keskeyttää. Myös se mietityttää miestä, korvaako vakuutus silmälasikuluja?

Vain pakottava syy tuo korvauksen

Matkavakuutusehtojen mukaan matkan keskeytyessä korvataan välttämättömiä ylimääräisiä matka- ja majoituskustannuksia.

FINEn asiantuntijoiden mukaan ennenaikaisesta matkalta paluusta johtuvia kustannuksia korvataan yleensä kuitenkin vain, jos matkasairauden tai matkatapaturman hoito vaatii paluun kotiin eli matka keskeytyy pakottavasti lääketieteellisistä syistä.

Se, että matkan tarkoitus ei toteudu, ei oikeuta vakuutusehtojen mukaan korvaukseen. Tästä syystä 400 euron lentokulu ei kuulu vakuutuksesta korvattaviin kuluihin.

Kotivakuutus voi auttaa silmälasikuluissa

Useimmissa matkustajavakuutusehdoissa on säännös, että rikkoutuneet silmälasit korvataan vain siinä tapauksessa, että tapaturma on vaatinut lääkärinhoitoa.

Matkatavaravakuutuksista korvataan vastaavasti varkauksia, mutta ei omaisuuden katoamista, unohtamista tai epämääräistä varkautta, jossa tapahtumaa ei pystytä ajan tai paikan suhteen määrittelemään.

Silmälasien rikkoutumisvahinko saattaa kuitenkin tulla korvattavaksi myös matkatavaravakuutuksista ja joistakin kotivakuutuksista.

Jaa artikkeli