Matkailu Ulkomaanmatkailu 11.2.2018

Päivän kuva: 31 tunnin junamatka ylellisyyden ytimeen

Lämminhenkinen junamatka Etelä-Afrikan halki Pretoriasta Kapkaupunkiin tarjoaa suorastaan siniveristä kyytiä.

Kun matkustamisesta on tullut koko kansan hupia, ja lentäen pääsee nykyään melko näppärästi ja varsin sukkelaan vaikka pallon toiselle puolelle, menneen ajan romantiikka on kadonnut matkailusta lähes kokonaan. Samalla laivat ja junat joutuvat miettimään uusia kuvioita pysyäkseen kilpailukykyisenä lentoliikenteelle.

Elämyksellisyys on päivän sana myös matkailussa, ja yhä useampi on iskenyt jo tähän markkinarakoon. Ylelliset risteilyt ja junamatkat ”vanhan hyvän ajan” hengessä käyvät kaupaksi. Moni tuntee legendaarisen ja sittemmin lakkautetun Idän pikajunan, ja myös vodkahöyryisellä 9 289 kilometrin mittaisella Trans-Siperia -junamatkalla pääsee halutessaan maistelemaan luksusta.

Harvempi on kuitenkin kuullut Blue Train –nimisestä junasta, joka kulkee Etelä-Afrikassa pari kertaa viikossa Pretorian ja Kapkaupungin väliä. Välillä juna käy tilauksesta myös muilla reiteillä, ja suunnitelmissa on palauttaa myös yhteys Victorian putousten ja Kapkaupungin välille.

Matka kustantaa edullisimmillaankin hieman yli tuhat euroa, ja jos haluaa matkustaa parhaan sesongin aikaan yksin parhaassa kabiinissa, matkalle kertyy hintaa hulppeat 2 361 euroa. Se on aika paljon junalipusta…

Hintaan sisältyvät ensimmäisenä päivänä neljän ruokalajin brunssi ja illallinen sekä seuraavana päivänä aamiainen ja neljän ruokalajin lounas. Ja jos nälkä yllättää, palvelu pelaa 24 tuntia eli klubileivän voi tilata vaikka kolmelta aamuyöllä. Hintaan sisältyvät myös kaikki juomat matkan aikana – siis myös alkoholi.

Yhdessä makuuvaunussa on kolme tai neljä makuuosastoa, ja kaikissa on joko oma suihku tai kylpyamme. Ja lähes kaikista mahdollisista matkan aikana ilmenevistä tarpeista on huolehtimassa palvelija.

Jaa artikkeli