jutut 31.1.2017

Suomi 100 vuotta liikenteessä

Moottorin hanke Suomi 100 vuotta liikenteessä on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017. Suomi 100 vuotta liikenteessä -hanke kokoaa Moottoriin ja moottori.fi -verkkopalveluun sisältöjä, jotka nostavat esiin asioita ja ilmiöitä Suomen liikenteestä 100 vuoden aikana, nyt ja tulevaisuudessa.

Suomi 100 vuotta liikenteessä -sisältöjen painopiste on ajoneuvoissa ja liikenteessä. Jutut nostavat esiin valtiovallan toimenpiteitä, ajoneuvojen ja väylien kehitystä, liikennemääriä, liikenneturvallisuustyötä, ympäristöasioita tai vaikkapa moottoriurheilun tähtihetkiä. Kehitystä peilataan soveltuvin osin nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

Kaikki nämä aihepiirit ovat kuuluneet Moottorin sisällön ydinalueisiin koko sen olemassaolon ajan – jo vuodesta 1925.

Sisältöjä julkaistaan niin painetussa lehdessä kuin Moottorin digitaalisissa palveluissa.

Kuukausittain painotus aiheiden ja julkaisualustan välillä vaihtelee.

Joulukuussa 2017 julkaistaan painetun Moottorin teemanumero – Itsenäinen Suomi 100 vuotta.

Hankkeen oma alasivu julkaistaan torstaina 2.2.

Suomi 100 vuotta liikenteessä 16:9

Moottori.fi avaa torstaina 2.2. alasivun Suomi 100 vuotta liikenteessä -hankkeelle. Sivulle kootaan hankkeeseen liittyvät moottori.fi:n aineistot. Sivulla kerrotaan myös vinkit painetun Moottorin sisältöihin, jotka liittyvät hankkeeseen.

Myös kaikki sosiaalisen median käyttäjät voivat ottaa osaa hankkeeseen. Jaa oma tarinasi hashtageilla #Suomiliikenteessä tai #Suomi100vuottaliikenteessä

Kerro muistoja ja sattumuksia liikkumisesta autolla, moottoripyörällä, polkupyörällä, mopolla, veneellä, lentokoneella tai vaikka jalankulkijana. Millä tahansa välineellä, millä Suomi ja suomalaiset ovat liikkuneet.

Moottori.fi julkaisee tarinat sivuillaan. Kuka tahansa pääsee keskustelemaan tai kommentoimaan niitä sivustomme normaalin käytännön mukaan facebook-tunnuksilla.

Joulukuussa 2017 kokoamme poimintoja osuvimmista 100-vuotistaipaleen muisteloista kaikkien ulottuville verkkoon ja tiivistetysti myös painetun Moottorin sivuille.

Jaa artikkeli