10.3.2017

Paras Ferrari ikinä! Oikeasti! – presidentti Trumpin superauto huutokaupassa

Ferrari_F430_Trump-23

Huhtikuussa huutokaupattava Ferrari F430 on tiettävästi maailman ainoa Yhdysvaltain presidentin omistama superauto.

Jos pikkurahasta ei ole puutetta, tarjoutuu huhtikuussa mahdollisuus päästä hieman erikoisemman Ferrarin uudeksi isännäksi.

Erikoiseksi tätä Ferrari F430:ä ei tosin tee itse auto tai sen varustus, vaan sen ensimmäinen omistaja, muun muassa lennokkaista lausunnoistaan ja estottomista otteistaan tunnettu Yhdysvaltain nykyinen presidentti Donald Trump.

Ferrari_F430_Trump-3

Auctions America -huutokauppakamarin mukaan kyseessä on mitä todennäköisimmin maailman ensimmäinen ja ainoa Yhdysvaltain presidentin omistama superauto.

Trumpia mukaillen kyseessä on todennäköisesti paras Ferrari. Paras. Ikinä. Piste.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Neljä vuotta Trumpin tallissa

Ostohousujen taskusta on löydyttävä varallisuutta alustavan arvion mukaan 250 000 – 350 000 dollaria, mikäli mielii auton uudeksi omistajaksi.

Tämä Trumpmobiili on jokseenkin maltillisesti lisävarusteltu F430, joka esiteltiin ensimmäisen kerran superautoilevalle maailmalle Pariisin autonäyttelyssä 2004. Malli pysyi tuotannossa aina vuoteen 2009, jolloin sen korvasi 458.

Auton on suunnitellut Pininfarina ja sen aerodynamiikkaa ja Formula 1 -radoilta laintatuja teknisiä ominaisuuksia on kehuttu laveasti.

Ferrari_F430_Trump

Auton moottori on 4,3 litrainen V8, josta on kutiteltu 490 hevosvoimaa. Vaihteita on kuusi ja vaihtaminen onnistuu ratista. Huippunopeudeksi ilmoitetaan 196 mailia tunnissa, eli noin 315 km/h.

Auton ensimmäinen omistaja on kiertänyt korttelia varsin maltillisesti. Mittarissa olevista maileista vain 2 400 on kertynyt Trumpin tai lähipiirin käskyttämänä. Ferraria tuskin on kovin monelle muulle lainattu neljän vuoden omistussuhteen aikana. Auto vaihtoi omistajaa vuonna 2011.

Autolla on ajettu yllättään vähän, kaikkiaan alle 6 000 mailia. Ja huollot on huutokauppakamarin mukaan tehty merkkiliikkeessä. Ferrarin mukana seuraa luotettava dokumentaatio auton alkuperästä, joten vedätetyksi tässä kaupassa ei tule, ellei innostu ostovimman vallassa huutamaan ylihintaa.

Ferrari_F430

Huomioarvo taattu

Näyttävä Ferrari ei vastaa täysin ylellisyyksistä nauttivan Trumpin nykytyyliä, sillä auto on Ferrariksikin hivenen  tavallinen. Presidentillisen maun huomioiden bilingblingiä voisi olla huomattavasti enemmänkin, sillä presidentti Trumpin  mukaan elämässä, politiikassa (ja todennäköisesti myös autojen saralla) tavoitellaan vain parasta. Piste.

Huutokauppakamarin tarjoamien tietojen mukaan lisävarustelistalla on herkuteltu vain istuinten ja autoa somistavien lisälogojen verran. Tosin markkinoille saapuessaan Ferrari F430 edusti jo sellaisenaan aikansa terävintä kärkeä superautojen saralla, joten ratin takana huomioarvo oli taattu ilman lisäponnistuksiakin.

Auto varustettu myös kuusi cd-levyä nielaisevalla soittimella. Edistyksellistä tekniikkaa joskus tämäkin, mutta nykyään lähinnä kuriositeetti.

Sisätiloissa ilmettä hallitsee vaalea nahka, sävy on beige ja istuimet mallia Daytona. Matot ovat niin ikään vaalean ruskeat, joten värinsä puolesta kokonaisuus on eheä. Mittaristo ja kojelauta on viimeistelty hiilikuiduilla ja häivähdyksellä keltaista.

Ferrari_F430

Maltillisen tuotantomäärän Ferrari-malli on itsessään oivallinen lisä kenen tahansa autokokoelmaan, mutta Trumpin vaikutusta auton arvoon voi vain arvailla. Osa asiantuntijoista pitää huutokauppakamarin alustavaa hintahaarukkaa varsin maltillisena. Lopullinen vasarahinta ratkeaa huhtikuun alussa.

Lähde: Auctions America Kuvat: Dirk de Jager © 2017 courtesy Auctions America

Luetuimmat