Moottoripodi – keskustelua autoilusta ja liikenteestä kahden autotoimittajan kesken

Moottoripodi on uusi autoihin ja autoiluun keskittyvä podcast, jota juontavat kaksi Moottori-lehden autotoimittajaa, Aake Kinnunen ja Tuomas Rajala. Podcastissa keskustellaan kaikesta autoiluun ja liikenteeseen liittyvästä, ja kurkistetaan autoalan kulisseihin.

Podcast tarttuu autoilun kiinnostavimpiin ilmiöihin kerran viikossa. Moottorin löydät somesta nimellä @moottorimedia, Tuomaksen @rajalantumppi ja Aaken @mondostic3000.

Kuuntelemaan pääset parhaiten PodMe-palvelun tai sovelluksen kautta. Osa jaksoista on kuunneltavissa myös Spotifystä.

Muista myös Autoliiton oma Luulot pois autoilusta -podcast.

 

Jakso 5: Mitä tapahtuu autolehden koeajoissa?

Mitä koeajon aikana tapahtuu ja kuinka kauan koeajo kestää? Tähän kysymykseen vastaavat Moottoripodin Tuomas Rajala ja Aake Kinnunen.

Moottori ajaa vuodessa noin 200 ajoneuvoa, joihin kuuluu henkilöautojen lisäksi paketti- ja matkailuautoja, moottoripyöriä, mönkijöitä ja sähköavusteisia polkupyöriä. Yhden toimittajan työpöydällä voi vuoden aikana pyörähtää helposti 50 koeajettavaa neli- ja kaksipyöräistä. Miten niistä löydetään eroja?

Kuuntele jakso 5 täältä

Jakso 4: Voiko huono ergonomia pilata ajokokemuksen?

Tällä kertaa Moottoripodin Aaken ja Tuomaksen käsittelyssä on ajoergonomia. Voiko auton hallintalaitteet ampua auton sisuksiin haulikolla, vai kannattaako asiaan oikeasti perehtyä? Ovatko kosketusnäppäimet pilanneet autoilukokemuksen tyystin?

Kuuntele jakso nro 4 täältä

Jakso 3: Kyllä autosta pitää ääntä kuulua!

Polttomoottorin sisällä käynnissä oleva raaka prosessi synnyttää ääntä, joka on kautta aikain ollut monelle autoilun suola. Ääni luo tunnelmaa ja jonkun päässä myös tehoa. Mutta mitä tapahtuu autojen äänimaailmalle, kun kaikki sähköistyy? Katoavatko autojen äänet kokonaan? Kuinka rallin tunnelma säilytetään, jos kaikkialla kuuluu vain kivien ropinaa?

Kuuntele jakso nro 3 täältä

Jakso 2: Onko Suomi valmis sähköautoille?

Automaailma sähköistyy alati kiihtyvällä vauhdilla, eikä kehitykselle ole näkyvissä loppua. Monet autovalmistajat ovat ilmoittaneet luopuvansa polttomoottorien valmistamisesta vuoteen 2030 mennessä.

Miltä näyttää Suomen latausverkosto ja sähköautoilun tulevaisuus? Riittävätkö julkinen latausverkosto kantamaan lisääntyneen sähköautokannan, vai olemmeko pian totaalisessa lirissä?

Kuuntele jakso nro 2 täältä

Jakso 1: Automaailman Topit ja flopit

Historian ensimmäisessä Moottoripodin jaksossa käsittelyssä ovat automaailman onnistuneimmat ja epäonnistuneimmat automallit.

Kuuntele jakso nro 1 täältä