Adria Supersonic

Ajoneuvot Koeajo Matkailuajoneuvot 26.5.2022

Maistiainen: matkailuauto Adria Supersonic -lippulaiva rakentuu Mersun alustalle

Adria Supersonic on täysintegroitu matkailuauto, jonka ohjaamosta ja pellin alta löytyy Mercedes-Benzin tekniikkaa.

Slovenialaisen Adria-matkailuajoneuvovalmistajan autopuolen lippulaiva on ollut tähän saakka täysintegroitu Sonic-malli. Kyseinen malli on rakentunut matkailuautoissa supersuositun Fiat Ducaton alustalle. Nyt valmistaja esitteli mallistossa Sonicin yläpuolelle sijoittuvan Supersonic-mallin.

Adria Supersonic pohjautuu vahvasti Sonic-malliin, mutta on pienimmilläänkin sisarmalliaan kookkaampi.

Adria Supersonic

Supersonic tulee tarjolle kaksi- ja kolmiakselisina vaihtoehtoina. Mallivaihtoehtoja on kaikkiaan neljä: 780 SL, 780 DC, 890 LL ja 890 LC. Näistä 780 DC:ssä on neljä istuin- ja makuupaikkaa, ja muissa vaihtoehdoissa yksi makuupaikka enemmän.

780-mallit tulevat vakiona 110-kilowattisella (150-hevosvoimaisella) dieselmoottorilla, jonka voi päivittää varustelistalta 14,7 kW (20 hv) tehokkaampaan versioon.

Ei mikään läpihuuto

Vaikka uutuus nojaa vahvasti Sonic-malliin, suunnittelutyö on ottanut aikaa kolmisen vuotta. Mallin suunnittelussa kerrotaan otetun vaikutteita muiden matkailuautojen lisäksi muun muassa jahdeista ja nykyisistä kodin sisustustrendeistä.

Adria Supersonic

Tunnelmaa auton sisällä voikin luonnehtia kotoisaksi. Supersonicissa on käytetty paljon pehmeää epäsuoraa valaistusta esimerkiksi kaappien yläreunoissa ja lattianrajoissa. Sisustaan voi valita joko kangasta tai keinonahkaa, ja asumisosan istuimet on tarjolla joko vastakkain istuttavina tai L-kirjaimen muotoisena sohvana, plus yhtenä erillisenä jakkarana pöydän vieressä.

Komponenttipulan vaivatessa myös matkailuajoneuvoalaa, vielä ei ole tarkkaan tiedossa milloin uutuutta saadaan Suomeen tutustuttavaksi, eikä hintojakaan ole toistaiseksi tiedossa.

Tarkempiin tunnelmiin ja arvioihin autosta palataan myöhemmin varsinaisen koeajon muodossa – lähempänä sen Suomeen rantautumista.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Adria

Kaikki koeajot

Uusimmat