Ajoneuvot Esittely Koeajo Moottoripyörät 3.10.2016

Maistiainen: Moto Guzzi MGX21 Flying Fortress

Moto Guzzi MGX21 Flying Fortress on markkinoiden futuristisin ja huomiota herättävin bagger, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Jotkut nimittävät Moto Guzzin uutta baggeria futuristiseksi, toiset taas sanovat sen olevan kummallinen. Italialaisvalmistajan mukaan Flying Fortress edustaa moottoripyöräilyn tulevaisuutta. Kaikilla on kuitenkin vahva mielipide pyörästä – suuntaan tai toiseen. Kaikkia sen ei ole tarkoituskaan miellyttää, mutta oman ostajakuntansa hyvinvarustettu ja urheilullinen bagger varmasti löytää.

Kuljettajan paikalta tarkasteltuna vaikutelma on melko perinteinen. Vain erikoisesti muotoiltu tuulilasi kielii erikoisuuden tavoittelusta. Tyhjäkäynnillä korostuu kaksi asiaa, matalilla kierroksilla esiintyvä harvataajuinen tärinä sekä reippaanlaiset mekaaniset äänet. Liikkeelle lähdettäessä nämä unohtuvat ja esiin nousee moottorin urheilullinen luonne. 97 hevosvoimaa ja 121 newtonmetriä kuljettavat Moto Guzzia reippaasti, onhan se 356 kilon painostaan huolimatta markkinoiden kevyin iso bagger.

dsc04860

Kaupunkiajossa pyörän pituus ja paino tuntuvat selkeästi, se ei ole ketterin valinta taajama-ajoon. Maantiellä Flying Fortress sen sijaan on elementissään. Meno on vakaata ja suorituskyky riittää nopeisiin ohituksiin. Keskimittaiselle kuljettajalle ajoasento on luontevan rento ja matkaa taittaa mielikseen vaikka tankillisen kerrallaan. Ainoa moite maantiellä tulee rekan tai bussin perässä ajettaessa, sillä niiden takana syntyvät pyörteet aiheuttavat etupään epävakautta. Kun jättää reilumman turvavälin, niin ongelma poistuu.

Varusteita on vähintäänkin riittävästi. Vakionopeussäätimet, säädettävät tehoasetukset ja luistonestot kuuluvat vakiovarusteisiin. Samoin audiojärjestelmä. Moto Guzzin multimediajärjestelmän avulla matkapuhelin ja Guzzi linkittyvät niin, että tulevat puhelut näkyvät mittariston lcd-näytöllä.

Ulkomuodon perusteella Moto Guzzin lähin kilpailija on Victory Magnum. Jos katsotaan markkinaosuuksia, niin bagger-markkinoista leijonan osan haukkaava Harley-Davidson Street Glide on varmasti yksi pääkilpailijoista. Muiksi kilpailijoiksi voidaan nimetä mm. Indian Chieftain ja Honda F6B.

Moto Guzzi yhdistää futuristisen muotoilun ja urheilullisen suorituskyvyn tavalla, jota bagger-segmentissä ei ennen ole nähty. Kun siihen lisätään korkea varustetaso, niin vastinetta hankintahinnalle alkaakin olla melkoisesti. Sanotaan, että moottoripyöräkauppaa ei tehdä järjellä vaan tunteella. Ja tunteita uusi Flying Fortress takuulla herättää.

huhtala-2134

  • Hinta: 31 490 €
  • Moottori: kaksisylinterinen V-moottori, ilma-öljyjäähdytys
  • Iskutilavuus: 1380 kuutiosenttimetriä
  • Teho: 71 kW (96 hv) / 6 500 r/min
  • Vääntö: 121 Nm / 3 000 r/min
  • Paino tankattuna: 356 kg

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Moto Guzzi

Kaikki koeajot

Uusimmat