Yamaha Tracer 9 GT

Ajoneuvot Koeajo 12.4.2021

Maistiainen: Yamaha Tracer 9 GT – Varusteet valmiina

Valtaosa Tracer 9:n ostajista valitsee varustellumman GT-version. Halutaan pyörä ja varusteet samassa paketissa, jolloin ei tarvitse itse tilailla ja asennella varusteita.

Japanilaisvalmistajilla on erityisesti edullisten ja keskihintaisten moottoripyörien luokassa ollut selkeä takamatka eurooppalaisiin kilpailijoihin nähden siinä mielessä, että japanilaispyöriin on perinteisesti ollut suhteellisen vähän tehdaslisävarusteita tarjolla. Yamaha on tehnyt varustepuolella täyskäännöksen, ja jo edellisen sukupolven Tracer 900 -mallia myytiin enemmän GT-varustepaketilla kuin perusvarustein.

Yamaha Tracer 9 GT

Nyt Yamaha ilmoittaa, että jo 75 prosenttia uusista Tracereista myydään GT-varusteisena. Vaivattomuus siis miellyttää asiakkaita, se että pyörä on heti kaupasta haettaessa valmiina pidemmillekin reissuille.

Kaudeksi 2021 täysin uudistunut isompi Tracer sai uuden rungon, uuden moottorin, selvästi laajemman elektroniikkapaketin ja paremman varustetason. Edes nimi ei jäänyt ennalleen, vaan aiemmin Tracer 900:na tunnettu malli kantaa nyt ytimekkäämpää nimeä Tracer 9.

Jos mielii matkalle, niin Tracer 9 GT:n ostajaa miellyttänee vakiovarustukseen kuuluvat kovat sivulaukut, kahvanlämmittimet, vakionopeussäädin, kahteen suuntaan kytkimettömän vaihteiden vaihdon mahdollistava vaihdeavustin, kaarreajovalot sekä kattava sivuttaiskallistuksen huomiova turvajärjestelmä luiston- ja keulimisenestoineen. Kun tähän vielä lisätään ajomukavuutta lisäävä semiaktiivinen jousitus, niin matkalle tarvitsee hankkia erikseen enää navigointivarusteet.

Yamaha Tracer 9 GT

Koeajossa Tracer 9 tuntuu helpolta ajettavalta ja jo muutaman ajokilometrin jälkeen tulee sellainen olo, että olisi kiva pakata laukut ja lähteä useamman päivän reissulle. Kun ajaessa yrittää miettiä mitä lisävarusteita pyörään vielä tarvitsisi, niin lista jää todella lyhyeksi.

Jos toisaalta miettii mitä kaikkea GT-version ostaja saa perusmalliin nähden, niin 3 200 euron hintaerokaan ei tunnu pahalta. GT-mallin jälkeen kun hyppää perusmallin satulaan, niin heti alkaa kaivata parempaa jousitusta, vaihdeavustinta ja muita GT:n hienouksia. Vaikka perustekniikka ja suorituskyky ovat samoja, niin GT tarjoaa luokkaa sivistyneempää kyytiä ja hymy kypärän on paljon leveämpi.

Yamaha Tracer 9 GT

Moottori: 889-kuutioinen nestejäähdytteinen kolmisylinterinen rivimoottori
Teho: 87,5 kW (119 hv) / 10 000 r/min
Vääntö: 93 Nm / 7 000 r/min
Voimansiirto: 6 vaihdetta, ketjuveto

Paino tankattuna: 220 kg
Akseliväli: 1500 mm
Istuinkorkeus: 810-825 mm
Tankin tilavuus: 18 litraa

Hinta: 18 189 €

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Yamaha

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Yamaha

Kaikki koeajot

Uusimmat