Mainos

Kumppaniartikkeli Rahalaitos.fi 16.5.2023

Onko auton huolto ajankohtainen? Huoltoon voi hakea rahoitusta

Auton huollot muodostavat yllättävän suuren osan auton ylläpitokustannuksista. Huollot pitäisi suorittaa säännöllisesti, jotta auto pysyy turvallisena ja käyttökuntoisena. Onneksi nykyisin on tarjolla monenlaisia rahoitusratkaisuja, joilla voi maksaa auton huollon ilman huolta kertamaksusta. Ensimmäinen askel auton huollon rahoittamiseen on selvittää, mitä eri rahoitusvaihtoehtoja markkinoilla on saatavilla ja mikä sopii omaan tarpeeseen parhaiten.

Lainatarjouksien kilpailuttaminen ennen lainan ottamista

Ennen lainan ottamista on järkevää kilpailuttaa eri lainatarjoukset ja vertailla niiden ehtoja. Eli seuraavaksi tietokoneen ääreen ja kilpailuta autolaina siihen tarkoitetulla palvelulla. Palvelussa tarvitsee tehdä vain yksi hakemus, joka lähetetään useille eri luotonmyöntäjille.

Kilpailutus auttaa saamaan parhaan mahdollisen tarjouksen järkevillä koroilla ja kuluilla. Kilpailuttamisen avulla voi myös tutustua eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden palveluihin ja tuotteisiin.

Tiedon keruu auttaa tekemään oikean valinnan, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseen. Usein kilpailuttaminen jätetään tekemättä ja valitaan ensimmäisen vastaan tuleva lainatarjous kiinnittäen huomiota vain lainan nimelliskorkoon, joka ei todellisuudessa kerro koko totuutta lainan kustannuksista.

Todellinen lainantarve kannattaa selvittää etukäteen

Ennen lainan ottamista on tärkeää laskea todellinen lainantarve. Tämä auttaa välttämään ylimitoitetun lainan ottamisen ja sen aiheuttamat turhat kustannukset. Ensimmäiseksi tulee selvittää, minkä verran rahaa todellisuudessa tarvitaan. Kannattaa tehdä budjetti, johon lasketaan kaikki tulot ja menot. Budjetin avulla on helppo arvioida, paljonko rahaa on käytettävissä kuukausittaiseen kulutukseen ja lainan lyhentämiseen.

Kun tarvittava lainasumma on tiedossa, voidaan alkaa vertailemaan eri lainapalveluita ja niiden tarjoamia ehtoja. Tarpeettoman suurta lainaa ei kannata ottaa, koska se voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin ja velkaongelmiin. Jos sovittua summaa ei kykene maksamaan maksusuunnitelman mukaisesti, kannattaa ottaa heti yhteyttä pankkiin tai rahoitusyhtiöön saadakseen neuvontaa tilanteeseen.

Huomioitavia asioita lainatarjouksessa

Kun lainatarjous on valittu, on tärkeää huomioida muutamia asioita. Ensinnäkin kannattaa tutkia tarjouksen ehdot ja selvittää, mikä on lainan todellinen vuosikorko – eli nimelliskorkoon pitää lisätä muut maksettavaksi tulevat kustannukset, kuten avaus- ja lainanhoitomaksut.

Kannattaa myös selvittää, mitkä ovat lainan lyhennystapa ja -aika. Laina-ajan pituus vaikuttaa huomattavasti siihen, paljonko korkoa ja muita lainaan liittyviä kuluja tullaan maksamaan kuukausittain. Kuten lainasumman, myös laina-ajan suhteen kannattaa olla realistinen. Tarpeettoman pitkä laina-aika tarkoittaa myös pidempään kertyvää korkoa, kun taas liian kunnianhimoisen maksuaikataulun seurauksena kuukausieristä saattaa tulla liian suuria maksettavaksi.

Mahdollisten piilokulujen suhteen kannattaa olla tarkkana jo ennen sopimukseen sitoutumista. Pelkkä lainojen kilpailuttaminen ei sido vielä mihinkään, mihinkään, vaan valintaa voi harkita rauhassa.

Yhteenveto

Auton huoltokustannukset voivat yllättää huonolla hetkellä, jolloin voi harkita erilaisia rahoitusratkaisuja. Yhtenä toimivana ratkaisuna voidaan käyttää autolainaa. Lainojen kuluissa voi kuitenkin olla merkittäviä eroja, joita ei välttämättä huomioida riittävän tarkasti. Lainojen kilpailuttamisella voi välttää ylimääräiset kulut ja löytää pitkällä aikavälillä edullisimman lainan.

Jaa artikkeli
Mainos