Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 Waxenberger

Ajoneuvot Klassikko Uutinen 7.6.2017

Ainutlaatuinen Waxenberger-Mercedes esillä Veho Airportissa

Vuosimallin 1969 Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 Waxenberger on kansainvälisestikin ainutlaatuinen yksilö

Waxenberger-lisänimellä tunnetusta Mercedes-Benzistä liikkuu kymmeniä myyttejä, mutta autoja maailmassa on vain muutama. Veho Airportissa näytillä oleva autoharvinaisuus on saanut lisänimensä kehitysinsinööri Erich Waxenbergeristä.

Waxenbergerille ei riittänyt tavallisen – ja aikansa nopeimman sedanin – Mercedes-Benz 300 SEL 6.3:n suorituskyky, vaan hän jatkoi auton kehitystä kilpa-autoksi. Järeimmissä virityksissä valtavaa kilpuria vauhdittivat lähes seitsenlitraiset moottorit. Voimakkaat moottorit ja korkea paino aiheuttivat suuria haasteita auton renkaille, ja Waxenbergerin tunnistaakin helpoiten leveät renkaat kätkevistä lokasuojien pullistuksista.

Huhut valmistuneiden Waxenbergereiden määrästä vaihtelevat, samoin legendat autojen kohtalosta. Varmaa kuitenkin on se, että Veho Airportissa näytillä oleva yksilö on äärimmäisen harvinainen kansainvälisessäkin mittakaavassa.

Auton ensimmäinen omistaja oli Hymy-lehdellä rikastunut Urpo Lahtinen. Moottoriurheiluharrastajana tunnetun Lahtisen auto on vuosimallia 1969. Koska kyseessä oli asiakkaalle toimitettu auto, pidettiin iskutilavuus vakiomallin 6,3-litrassa, mutta vakiomoottorin 250 hevosvoimaa kutiteltiin viritysosilla 320 hevoseen.

Waxenbergerin lisäksi Mercedes-Benz -historiasta voi nauttia Veho Airportissa lauantaina 10. päivä, kun Mercedes-Benz Klubi ry:n jäsenet tuovat kansallisen museoajoneuvopäivän innoittamana paikalle eri aikakausien harrasteautoja.

Veho Airportin löytää osoitteesta Ohtolankatu 10, Vantaa.

Päivitetty: 7.6.2017 klo 9.30: Lisätty Veho Airportin osoite.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat