Ajoneuvot | Uutinen | 11.11.2018

Avolava Volkswagen Tarok – Brasilia-malli saatetaan nähdä muuallakin

Volkswagen Tarok on saksalaisvalmistajan uusi avolavamalli Brasilian markkinoille. Reilusti Amarokia pienempi automalli saatetaan valmistajan vihjeiden mukaan nähdä myös muualla maailmassa.

Jaa artikkeli

Volkswagen esitteli São Paulon autonäyttelyssä uuden Tarok-avolavakonseptin. Kyseessä on toistaiseksi konseptiauto, mutta VW:n mukaan auto on ehdottomasti tulossa myyntiin Brasiliassa, eikä yhtiö lakkaa vihjailemasta etteikö MQB-pohjaista pikkuavolavaa nähtäisi muillakin markkinoilla.

Volkswagen Tarok

Brasiliamaisuus näkyy konseptiauton käyttövoimissa. Konseptiversiossa on 1,4-litrainen 150 hevosvoiman TSI-bensiinimoottori, jota voidaan käyttää puhtaalla etanolilla (E100) sekä paikallisella etanolin ja bensiinin seoksella (E22). Muuten auto on varustettu kuusivaihteisella automaatilla ja 4Motion-nelivedolla. Tuotantoversiossa tullaan näkemään 2,0-litrainen 150 hevosvoiman TDI-dieselvaihtoehto.

Volkswagen Tarok

Muuten kyseessä on suoraviivainen sukulainen esimerkiksi Volkswagen T-Crossille. Tuttu tyyli näkyy esimerkiksi kojelaudassa ja virtuaalimittaristossa. Kattokaiteiden väliin on ainakin konseptimallissa tehty targa-henkinen lasikatto.

Volkswagen Tarok

Auton merkittävin ominaisuus on kuitenkin 1,2 metriä pitkä lava, jonka lastauspituus voidaan laajentaa 1,8 metriin kaatamalla takaistuimet. Perälaudan avaamalla kuormauspituus on 2 775 mm. Ainakin yhtiön mukaan Tarok selviää epävirallisen virallisesta surffilautatestistä. Maksimikuorman lupaillaan olevan tonnin kieppeillä. Auton mittoja ei ole kerrottu, mutta Tarokin pituus on viitisen metriä.

Volkswagen Tarok

Amarokia pienemmästä Volkswagen Tarokista kuultaneen lisää lähikuukausina valmistajan kertoessa maailmanvalloitussuunnitelmistaan.

Volkswagen Tarok

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu