Nissan X-Trail 4Dogs

Ajoneuvot Esittely Koeajo Uutinen 28.10.2017

Hyväksi haukuttu: Nissan X-Trail 4Dogs on auto, jonka koira valitsisi

Suomessakin vieraillut Nissan X-Trail 4Dogs on ainutlaatuinen auto: näitä koiravarusteltuja X-Traileja kiertää vain yksi autoyksilö ympäri maailmaa.

Japanilaisvalmistaja Nissan on ottanut koirien ja koiraihmisten tarpeet tosissaan. Tuloksena on syntynyt ajatuksia herättävä tutkielma. Saa nähdä, rohkaistuuko valmistaja viemään ratkaisuja myös tuotantoon.

Nissan X-Trail 4Dogs on samaan aikaan järkevä, hilpeä ja kekseliäs luomus – auto, jonka koira valitsisi.

Nissan X-Trail 4Dogs

Nelijalkaiset kyydissä

Tätä ei olisi tarvinnut tutkia. Me koiraihmiset tiedämme, että lähes jokainen omistaja pitää lemmikkiään perheenjäsenenä. Ja kun rakkaiden perheenjäsenten kanssa liikutaan autolla, on matkustusolosuhteet järjestettävä vähintäänkin kunnollisiksi.

Nissan X-Trail 4Dogs

Nissan pyrkii muuttamaan kunnolliset olosuhteet loisteliaiksi. Kookas katumaasturi X-Trail soveltuu oivasti nelijalkaisten perheenjäsenten matkustustarpeiden selvittämiseen. Moottori päätti selvittää X-Trail 4Dogsin ominaisuudet kahden vaateliaan ja omapäisen mäyräkoiran avustuksella.

Kulkusilta kelpaa kyllä

On hyvä muistaa perusasiat: katumaasturi ja mäyräkoira ovat teknisiltä ominaisuuksiltaan toistensa vastakohtia ainakin maavaran osalta.

Moottorin koekäyttäjiksi suostunut mäyräkoirakaksikko havaitsikin heti alkututustumisella, että kontista kätevästi ulos vedettävä kulkusilta on itsellinen ja hauska tapa nousta kyytiin. Se, että ihminen nostaa mäyräkoiran kyytiin ei ole aina se toivottavin tai tyylikkäin ratkaisu – jos mäyriksiltä kysytään.

Utelias kaksikko kiittelee kulkusillan kumipintaa, jossa tassu pitää kumpaankin suuntaan. Ja kun kana-riisipaloja on tarjolla palkkioksi, ovat koirat valmiita aina uudestaan kulkusillalle kuvaajan toiveiden mukaan.

Koirat ostavat autoja

Nissanin teettämän tutkimuksen mukaan lähes 90 prosenttia koiranomistajista toivoo autoltaan koiraystävällisiä ominaisuuksia.

Koirille mieluiset ratkaisut voivat olla myös taloudellisesti viisas panostus. Sitä tukee tutkimustuloskin, jonka mukaan moni ostaisi uuden auton, jossa on enemmän koiraystävällisiä ominaisuuksia. Leikillisesti voi sanoa, että koirat ostavat autoja.

Nissan X-Trail 4Dogs

Kaupunkimaasturi Nissan X-Trail on saatavilla joko viisi- tai seitsenpaikkaisena. Kaikki istuimet taittuvat, jolloin tasaista kuormatilaa on maksimissaan 1 982 litraa. Koiravarusteltuna konttiin ei tosin mahdu koiran lisäksi juuri muuta.

Nahalla pehmustetut oltavat

Nissan X-Trail 4Dogsin tavaratila on pehmustettu nahalla, jonka voi pyyhkiä puhtaaksi. Ratkaisu helpottaa lian ja karvojen poistamista.

Tavaratilassa on myös sänky, vesikulho ja herkkuannostelija. Matkustusturvallisuutta edustaa koukku, johon koiran valjaat saa kiinnitettyä.

Pesu ja kuivaus

Nissanin yritys luoda X-Trailin 445-litraisesta tavaratilasta koirien paratiisi on rohkea ja lämpimästi kannatettava, mutta yliyrittämisen raja on lähellä. On varmasti vaatinut insinööreiltä pähkimistä, kuinka koirasuihku ja -kuivaaja ratkaistaan teknisesti.

Koirien tassujen ja turkin puhdistaminen syksyn raparetkien jäljiltä on riesa, josta eivät yleensä nauti koirat tai omistajatkaan. Se, onko autoon integroitu koirapesula aidosti toimiva ratkaisu, jää pohdituttamaan. Vesiletkun suihkun paine kuitenkin riittää koiran pesemiseen. Lämmintä ilmaa puhkuva kuivaus on sekin yllättävän tehokas, kiittelevät syksyn kirpeydessä värisevät mäyräkoirat.

Vesiletku ja kulkusilta sijaitsevat tavaratilan pohjaan rakennetuissa ulos vedettävässä välinelaatikossa. Sivulokerot on tarkoitettu herkkujen, jätöspussien ja talutushihnan säilyttämiseen.

Koirakameran valvonnassa

Lisäkontaktin lemmikkiin tuo NissanConnect-tietoviihdejärjestelmään yhdistetty koirakamerateknologia. Ratkaisun avulla omistaja näkee koiran valtakuntaan auton seitsentuumaiselta kojelautanäytöltä. Tavaratilaan asennetun kymmentuumaisen LCD-näytön tarpeellisuus jää ymmärtämättä, koira kun ei välttämättä reagoi lainkaan omistajansa kuvaan ruudussa. Takakonttiin on myös ääniyhteys, joten omistaja voi puhella koiralle ajon aikana.

Koirat ovat rakkaita – ja niitä kuljetetaan tiuhaan autolla

Nissan on hyödyntänyt X-Trail 4Dogs -tutkielmamallin kehittelyssä apuna kyselyä, johon vastasi yli 1 300 koiranomistajaa. Tutkimuksen järjesti The Kennel Club, joka on Ison-Britannian suurin ja tunnetuin koirien terveyttä ja hyvinvointia edistävä järjestö.

Tutkimuksessa selvisi esimerkiksi, että:

  • Lähes kaikki koiranomistajat (99,9 %) pitävät lemmikkiään perheenjäsenenä
  • Valtaosa (98,7 %) koiranomistajia käyttää autoaan koiransa kuljettamiseen
  • Lähes 90 % (88,9 %) ostaisi auton, joka sisältää runsaasti koiraystävällisiä ominaisuuksia
  • Lähes 90 % (88,7 %) omistajista kuljettaa koiraansa autossa vähintään kerran viikossa
  • Yli 90 % (90,5 %) kuljettaa koiriaan autossa vähintään 10 minuuttia kestävillä matkoilla
  • Yli puolet (54,7 %) toivoo, että koirien sisäänpääsy autoon olisi helpompaa
  • Liki kolme neljännestä (71,5 %) kuljettaa koiraansa tavaratilassa tai takaistuimella

Lisätietoja: newsroom.nissan-europe.com/fi/nissan-x-trail-4dogs-taydellinen-auto-koiranomistajien-seikkailuihin

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat