Ajoneuvot Koeajo Uutinen 15.12.2014

Koeajo: korealaisen SsangYongin paluu

Vuoden vaihtuessa Suomen automarkkinoille saapuu uusi merkki. SsangYong panostaa nelivetoihin kahdessa luokassa.

Nelivetoinen tulokas on kiinnostava tapaus: uusi automerkki markkinoillemme. Tai ainakin lähes uusi. Suomen teillä on nimittäin yhä 152 SsangYongin Mussoa, joita tuotiin muutaman vuoden ajan maahan 1990-luvun puolivälissä ilman suurempaa menestystä. Nyt on edessä kokonaan uusi alku.

Maahantuonti alkaa kahden mallin voimin. Korando on keskikokoinen nelivetoinen kaupunkimaasturi. Toinen tulokas on pykälää isompi, seitsemänpaikkainen ja alennusvaihteistolla varustettu nelivetomaasturi Rexton.

Kolmas malli on luvassa pian. B-segmenttiin sijoittuvan kaupunkimaasturi Tivolin luvataan ehtivän Suomeen kesällä.

Koeajossa Korando

Koeajolenkille päästään lanseeraustilaisuudessa Korandolla. Kaksilitraisen dieselin sitkeys on hyvää perustasoa, alavääntöä riittää arkitarpeisiin. Ohjaustuntuma kevyehköksi tehostettu.

Sisällä vaikutelma on laadukas, mutta kojelaudan osalta osittain muovinen. Kytkimiä on korealaistyyliin varsin runsaasti.

Moottoritiellä ajoäänet, etenkin rengashumina, kantavat sisälle, vaikka autotulokas taajamateillä varsin äänetön onkin.

Etusituin on mukavuuspainotteinen, omaan makuun istuin saisi olla tanakammin sivutuettu. Tavaratila on muodoltaan selkeä.

Myyntitavoite 1 500 autoa

Vaikkei uusi merkki räjäyttäisi pankkia, on se osaltaan tiivistämässä kokoistensa katumaasturien kilpaa – kunhan myynti alkaa ja hinnat selviävät. Silloin ollaan helmikuun lopussa 2015.

Korandon kilpailijoita ovat etenkin Hyundai iX35, Kia Sportage sekä Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai, Ford Kuga, Subaru XV ja Mitsubishi ASX. SsangYongin tavoitteena on myydä Suomeen ja Baltiaan yhteensä 1 500 autoa vuodessa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: SsangYong

Kaikki koeajot

Uusimmat