Benelli Leoncino 800 Trail

Ajoneuvot Koeajo Moottoripyörät 26.6.2022

Maistiainen: Benelli Leoncino 800 Trail – Helppoutta ja monipuolisuutta

Benelli-moottoripyörämalliston huipulla on vajaan 12 000 euron hintainen Leoncino 800 Trail, joka sopii monipuolisesti sekä asfaltille että sorateille.

Leoncinon muotoilu on yhdistelmä retrohenkisyyttä ja nykyaikaa. Scrambler-nimitys kuvaa tyylisuuntaa parhaiten, sillä Leoncino Trail sopii yhtä hyvin asfaltille kuin soratielle.

Mallimerkintä 800 voisi yhtä hyvin olla 750, sillä moottorin tarkka iskutilavuus on 754 kuutiosenttimetriä. Tehoa siitä on puristettu mukavat 76 hevosvoimaa, joilla saavutetaan varsin mukava suorituskyky. Parasta moottorissa on kuitenkin tasainen vääntö ja laakea tehokäyrä, jolloin moottorin käyttöalue alkaa lähes tyhjäkäynniltä ja jatkuu yli 10 000 kierroksen punarajalle.

Benelli Leoncino 800 Trail

Pirelli Scorpion Rally STR -ensiasennusrenkaissa on karkea kuvio, joka pitää hyvin soralla. Kun jousituksen joustamatkatkin ovat hieman perus-Leoncinoa pidemmät, niin Trail-versio sopii hyvin soratiesurautteluun. Tosin jousitus on siinä määrin jämäkkä, että epätasaisuuksien yli se ei lennä samalla pehmeydellä kuin pitkäjoustoisemmat adventurepyörät.

Vaikka renkaiden kuviointi näyttää soratieorientoituneelta, niin Pirelli pitää yllättävän hyvin myös kestopäällysteellä. Suurin ero varsinaisiin katurenkaisiin on lähinnä käytöksen rauhallisuus suunnanmuutoksissa, mikä sinänsä sopii hyvin Leoncino Trailin tyyliin.

Benelli Leoncino 800 Trail

Eroina perus-Leoncinoon on 17-tuumaisesta 19-tuumaiseksi kasvatettu etupyörä, karkeampikuvioiset renkaat, vähän pidemmät joustomatkat ja perusmallin alakautta vedetty äänenvaimennin on vaihtunut yläkautta kulkevaan scrambler-henkiseen vaimentimeen tuplaulostulolla. Vaimentimen lämpösuoja toimii samalla ”numerokilpenä”, jossa on mallimerkinnnän mukaisesti numero 800.

Leoncino Trailille on vaikea keksiä suoranaisia kilpailijoita. Se on ilahduttavan omanlaisensa vaihtoehto motoristille, joka haluaa ajamiselta vaivattomuutta. Ajoasento on rennon pysty, varustetaso on askeettinen ja moottori ja voimansiirto toimivat huomaamattomasti tekemättä numeroa itsestään.

Jos haluaa mukaan matkatavaroita, vaatii laukkujen kiinnitys pientä mielikuvitusta, eikä suoja ajoviimaa vastaankaan ole kovin hyvä. Leoncino Trailissa viehättääkin tietty perusmoottoripyörämäisyys, siinä on käytännössä vain moottori ja kaksi pyörää, ja mahdollisimman vähän kaikkea muuta.

Benelli Leoncino 800 Trail

Benelli Leoncino 800 Trail

Moottori: nestejäähdytteinen, kaksisylinterinen rivimoottori, 754cc
Teho: 56 kW (76 hv) / 8 500 r/min
Vääntö: 67 Nm / 6 000 r/min
Voimansiirto: 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1480 mm
Istuinkorkeus: 834 mm
Tankin tilavuus: 15 litraa
Paino tankattuna: 234 kg

Hinta: 11 990 €

Benelli Leoncino 800 Trail

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Benelli

Kaikki koeajot

Uusimmat