Ajoneuvot Koeajo 8.10.2015

Maistiainen: Ford Mustangin pelastavat kirjaimet: V8 GT

Viisilitrainen V8 saa Ecoboost-pettymyksen unohtumaan.

Uuden Ford Mustangin upea muotoilu ihastutti, mutta tunnelma lässähti käynnistykseen. Nelisylinterinen Ecoboost oli tylsä kuin saksalainen pankkiiri. Muskeliautolta puuttui se tärkein, sielukkuus.

Ford_Mustang_GT_maistiainen-3

Keltaista V8-moottorin kätkemää GT-mallia lähestyy varovaisella uteliaisuudella. Jälleen kerran korin linjat vievät huomion. Räikeän keltainen väri herättää muskeliauton linjat eloon.

Tällä kertaa hymy ei hyydy käynnistyksessä: viisilitraisen V8:n matalan vaimea jytinä on aitoa Detroitia. Kone reagoi kaasupolkimeen viiveettä: edes vanhanaikainen kuusivaihteinen automaatti ei estä kylmiä takarenkaita lyömästä tyhjää varomattomalla kaasunkäytöllä. Hävettää ja naurattaa samanaikaisesti.

Ford_Mustang_GT_maistiainen-4

Ison kasin äänimaailma tuo tunnelmaa jo rauhalliseen mateluun. Moottorien rampilla retrohenkinen sisusta täyttyy kuusikymmentäluvun soundtrackistä.

Karismaattisen moottorin ohella Mustang GT yllättää ajettavuudellaan. Auto tuntuu Ecoboostia tarkemmalta ja jämäkämmältä ajettavalta.

Ford_Mustang_GT_maistiainen-2

Mustang GT täyttää kaikki ne odotukset, jotka nelisylinterinen Ecoboost petti. Se on aidosti kyvykäs ajajan auto, jonka kruunaa karismaattinen muskelimoottori.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Sini Toikkanen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat