Jaguar F-Type SVR

Ajoneuvot Koeajo 24.9.2016

Maistiainen: Jaguar F-Type SVR on 575 hevosvoiman piristys

Jaguarin lippulaiva pakottaa hymyilemään.

F-Type on Jaguarin uuden nousun symboli. Huippumoderni ja helposti ihastuttava. Nyt mallisto on saanut uuden lippulaivan, Jaguar F-Type SVR:n.

Auto on Jaguar Land Roverin erikoisosato Special Vehicle Operationsin käsialaa. SVR:ään on tehty aerodynamiikkaa parantavia ulkoisia muutoksia, moottoritehoa on nostettu ja painoa laskettu.

jaguar_f-type_svr_2016_la-3

Lopputulokselle ei voi kuin nauraa – auto kutittaa suoraan oikeaan hermoon. Mekaanisesti ahdetun V8:n rähinät piristävät päivää jo kadunkulmissa. Täyskaasulla rähinä vaihtuu suoraan eläimelliseen huutoon, joka syntyy 575 hevosvoiman oheistuotteena.

Jaguar F-Type SVR ei ole höyhenenkevyt, mutta 1 770 kilon omamassa ei moottoria hetkauta. Auto hyökkää upeasti eteenpäin vielä moottoritievauhdissa.

Tehdas lupaa auton kiihtyvän nollasta sataan kilometriin tunnissa 3,7 sekunnissa. Lupaus on kova, mutta Moottorin mittauksessa Jaguarin tulos oli 3,3 sekuntia!

jaguar_f-type_svr_2016_la-1

Hurjaa suorituskykyä auttaa Jaguarin nelivetojärjestelmä ja koeajoautoon asennetut Michelin Pilot Sport Cup 2 -renkaat.

Hurjasta suorituskyvystä huolimatta Jaguar F-Type on rauhallisessa ajossa hämmentävän mukava. SVR ei ole hampaat irvessä ajettava ratatykki, vaan erittäin suorituskykyinen gran turismo. Ja mikä parasta, se saa maailman tuntumaan paremmalta paikalta.

jaguar_f-type_svr_2016_la-2

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Jaguar

Kaikki koeajot

Uusimmat