Mazda 3

Ajoneuvot Koeajo Uutinen 29.11.2016

Maistiainen: Mazda 3 ja mutkateiden matkareitti

Mazdan klassikkomalli uudistuu älyllä tulevalle mallivuodelle.

Vuonna 2013 esitelty kolmannen sukupolven Mazda 3 virkistäytyy kevyesti tulevalle mallivuodelle. Uuden, terävämmän ulkonäön takaa löytyy myös koko joukko uusia ominaisuuksia, aina mystisestä G-Vectoring Controlista päivitettyihin turvavarusteisiin.

Mazda 3 terävöittää uusien puskureiden ja led-valojen myötä valmistajan tuttua Kodo – Soul of Motion -muotokieltä. Osaltaan ulkoasupäivitykseen osallistuvat myös sivupeilit. Hienovaraisesti uudistettu takapuskuri jää pystyperän ominaisuudeksi, porrasperän jatkaessa nykyisellään.

Mazda 3

Teknologia on kuitenkin kehittynyt harppauksin jo muutamassa vuodessa. Mittaristo ja sen näytöt ovat päivittyneet helpompilukuisiksi ja mainio heijastusnäyttö on löytänyt koko väripaletin käyttöönsä. Mzd Connect -viihdejärjestelmä on sekin saanut aimo annoksen terävämpää älyä ja parempaa grafiikkaa. Sama kehityskulku näkyy myös turvavarusteissa: parantuneen kamerajärjestelmän ansiosta lidar-sensori on voitu jättää pois ja samalla järjestelmien toimintanopeudet ovat laajentuneet. Mukana ovat nyt myös liikennemerkkien tunnistus ja mukautuvat led-ajovalot.

Uusi lämmityksellä varustettu ratti ja parantunut laatu sisustassa ja äänieristyksissä palvelevat parempaa mukavuutta. Jousitus ja iskunvaimennus on päivitetty puolestaan hienostuneempaa kulkua ja paremman ajettavuuden nimissä. Terävien saumojen pintakovuuden lisäksi menosta ei löydykään merkittävää moitittavaa Barcelonan sileillä seututeillä.

Mazda 3

Uusi Mazda 3 tuo malliin myös valmistajan mystisen G-Vectoring Control -tekniikan, jossa Skyactiv-moottoreiden hienovaraisella väännönohjaamisella luodaan lähes havaitsemattomia painonsiirtoja. Mazdan mukaan teknologian vaikutusta on lähes mahdotonta havaita, mutta sen luoma vakaampi ja tasaisempi kulku vaikuttavat kuljettajaan ja matkustajiin alitajuisesti. Ilman suoraa parivertailua asiasta ei voi sanoa juuta eikä jaata, mutta ainakaan tekniikka ei häiritse mutkatiestä nauttimista.

Suomeen uudistunut Mazda3 saapuu lopputalvesta.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mazda

Kaikki koeajot

Uusimmat