Polaris Nordic Pro

Ajoneuvot Koeajo Moottorikelkat 15.10.2021

Maistiainen: Polaris Nordic Pro 650 – kompromissikelkka moneen käyttötarkoitukseen

Polaris Nordic Pro 650 -moottorikelkka on pohjoisen oloihin hiottu, niin sanottu ”jokapaikan höylä”.

Vaikka kelkkaharrastajat jakaantuvat monesti joko syvän lumen tai patikkoajamisen leireihin, monelle lumikiitäjä on kuitenkin yhä monikäyttöinen ajoneuvo, jolla voi huvittelun lisäksi hoitaa hyötyhommia, vetää pientä latuhöylää, käydä pilkillä tai kulkea muuten vaan tien tavoittamattomissa tarpeen vaatiessa. Moottori testasi kevättalvella 2021 Polariksen kelkkauutuuksia Paljakan maisemissa, joihin kuului myös Polaris Nordic Pro 650.

Polaris Nordic Pro

Perinteisesti Polariksen mallistossa jokapaikanhöylän roolia on toimittanut Voyageur, joka sai kuluvalle kaudelle RMK-syvänlumen malliston tapaan Matryx-runkorakenteen. Samalla esiteltiin myös uusi, vain Eurooppaan myytävä Polaris Nordic Pro, joka on käytännössä pohjoisen oloihin muokattu Voyageurin sisarmalli. Kelkan suunnittelussa on esimerkiksi otettu huomioon reen vetämisessä tarvittavat ominaisuudet.

Pienin eroin pohjolaan

Polaris Nordic Pro

Nordic Pro näyttää päällepäin hyvin samanlaiselta kuin Voyageur, mutta tarkemmin tutkimalla pieniä eroja löytyy muun muassa alatukivarsista. Suurimpia eroja kelkkojen välillä ovat Nordic Pron hieman korkeampiharjainen matto sekä vakiovarusteisiin kuuluva 7S-tietoviihdejärjestelmä.

Työkäyttöä helpottavat vetokoukku ja alumiininen tavarateline. Lisävarusteena saa myös tuplapenkin kahdestaan kelkkaileville.

Polaris Nordic Pro

Umpihangessa 146-tuumainen Nordic Pro etenee vaivattomasti. Keula tuntuu kevyeltä, joten kiinni jäädessäkin kompromissikelkan saa helposti nyhdettyä liikkeelle – tai lapsenmieliset voivat ajaa keula taivasta kohden ihan huvikseenkin. Raideleveys on sama kuin valmistajan reittikelkoissa, mikä rokottaa hieman ketteryyttä oikeisiin syvän lumen menijöihin verrattuna. Silti kokematonkin kelkkailija etenee Nordic Prolla varmasti melkoisen pitkälle.

Tässä ehkä piilee syy siihen, että Nordic Prolla etenee reitilläkin siirtymiä varsin mielellään, kunhan pitää nopeuden rauhallisena. Kovemmassa vauhdissa kelkan perä lyö herkästi pohjaan eikä kokonaisuus muutenkaan vastaa ominaisuuksiltaan oikeita pätkäkelkkoja, joten kaveriporukan safarille lähtemistä kannattaa harkita kahdesti.

Polaris Nordic Pro 650

Polaris Nordic Pro

Hinta alkaen 14 990
Moottori 650 cm3, kaksisylinterinen kaksitahtinen rivimoottori
Mitat (p/l/k) 3 175 / 1 194 / 1 384 mm, raideleveys 1 080 mm
Paino 216 kg
Takuu 5 vuotta

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Polaris

Kaikki koeajot

Uusimmat