Suomen edullisin auto Dacia Sandero Stepway

Ajoneuvot Koeajo 6.2.2021

Maistiainen: Suomen edullisin uudistuu – Dacia Sandero & Dacia Sandero Stepway

Tuntuuko sinustakin, että uudet autot ovat usein liian muhkuja, liian painavia ja ennen kaikkea liian kalliita? Dacialla ymmärretään tätä kaikkea, joten uusi Sandero on suunniteltu tarkasti toisenlaiseksi.

Jos mitat ovat pääosin kunnossa, onko niitä pakko muuttaa? Dacialla vastaus on selkeästi ”ei”, vaikka uusi Sanderokin on kasvattanut akseli- ja raidevälejä sisätilojen takia. Ulkoisesti auto kuitenkin mahtuu vielä vanhoihin vaatteisiin. Merkittävin ero on matkustamon takaosan laskeva kattolinja, jolla ilmanvastusta on viilattu pienemmäksi.

Pinnan alla on kuitenkin päivitetty paljon. Dacia Sandero ja sen korotettu ja crossoverimpi sisarmalli Dacia Sandero Stepway siirtyvät muun muassa Clion käyttämälle CMF-B-pohjarakenteelle. joten jäykemmän perustan lisäksi Dacialla on mahdollisuus hyödyntää Renaultin osaamista esimerkiksi turvavarusteissa ja voimalinjoissa.

Dacia Sandero Stepway Suomen edullisin auto hinta

Voimanlähteenä on aina 1,0-litrainen TCe 90 -bensiiniturbo, mutta uutena automaattivaihteistona on portaaton CVT-laatikko. Sen tuoma loikkaus laatuvaikutelmassa ja ajettavuudessa on merkittävä aiempaan robottivaihteistoon verrattuna. Myös sisätiloissa uusi Sandero erottuu positiivisesti, vaikka perustasojen käsisäätöiset sivupeilit herättävät jo nostalgisia muistikuvia.

Dacia Sanderon kohdalla mallisto alkaa hyvin pelkistetystä Access -varustetasosta, jonka hinta on 12 399 euroa. Essential-taso on suunniteltu selvästi houkuttelemaan näitä ostajia, sillä 600 euroa kalliimmalla pääsee kiinni perustason mukavuusvarusteisiin. Malliston huipulla on Comfort 14 999 eurolla ja automaattivaihteinen Comfort CVT 16 399 eurolla.

Dacia Sandero Stepway Suomen edullisin auto halvin

Dacia Sandero Stepway hakee enemmän inspiraatiota suositusta Dusterista ja korotettua Sanderoa onkin tuotu rohkeammin omaksi malliksi tyylillisesti. Stepwayn kohdalla aloitustasona on 14 399 euron Essential, päivitystasojen ollessa Comfort (15 899 euroa) ja Comfort CVT-automaatilla (17 999 euroa).

Uudet Dacia Sanderot ovat ennakkomyynnissä nyt ja ensimmäisiä autoja odotellaan Suomeen keväälle.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Dacia

Kaikki koeajot

Uusimmat