Volkswagen Touareg

Ajoneuvot Koeajo 4.5.2018

Maistiainen: Volkswagen Touareg on entistä ylellisempi ja isompi

Uuden sukupolven Volkswagen Touareg panostaa enemmän mukavuuteen ja teknologiaan.

Volkswagen Touareg on hankkinut kosolti mainetta aavikkoralleissa ja äärimmäisissä olosuhteissa tehdyillä kestävyysajoennätyksillä, mutta kolmannen sukupolven mallista valmistaja halusi tehdä entistä selvemmin mallistonsa lippulaivan. Isoon katumaasturiin ei saa enää alennusvaihteistoa, mutta mukavuus ja turvavarusteilla hemmotellaan senkin edestä.

Volkswagen Touareg

Lisävarusteena tarjottava täysin digitaalinen ohjaamo, jota saksalaismerkki kutsuu nimellä Innovision Cockpit, tarjoaa paljon visuaalisia elämyksiä, sillä 12-tuumaisen digitaalisen mittariston viereen on sijoitettu 15-tuumainen värinäyttö.
Näytön kautta hoidetaan niin istuinten hierontatoiminnot kuin matkustamon lämmön säädöt ja miltei kaikki ajoa avustavien järjestelmien hallinta. Se ei ole yksiselitteisen hyvä asia, koska ajossa huomio voi karata liikaa näytön näpertelyyn.

Volkswagen Touareg

Vastapainoksi heijastusnäyttö kuljettajan edessä vähentää mittariston ja navigoinnin seuraamisen lähes olemattomiin.
Uusi Touareg on lähes kahdeksan senttiä edeltäjäänsä pidempi ja yli neljä senttiä leveämpi. Tavaratila on kasvanut reilusti 697 litran kokoiseksi. Takaistuimia kallistamalla ja pituussuunnassa siirtämällä ruuma kasvaa 810 litraan ilman, että istuimia tarvitsisi kaataa. Takana on runsaat tilat kolmelle isollekin aikuiselle.

Touareg on myös vahva vetojuhta, sillä perään saa laittaa 3 500 kilon painoisen perävaunun. Väkivahva kolmilitrainen 286-hevosvoimainen V6-turbodieselmoottori vääntää hienosti ja tasaisesti Itävallan jyrkillä vuoristoteillä. Lisävarusteena tuleva nelipyöräohjaus tehostaa vielä mutkiin taipumista, ja tukeva ohjaus tekee ajamisesta helppoa.

Volkswagen TouaregHalvinkin Touareg maksaa lähes 90 000 euroa, joten sillä hinnalla sopii odottaa paljon ajomukavuutta. Äänieristys on erinomainen, ja ilmajousitus nielee tien pinnan epätasaisuudet lähes tykkänään.

Ensimmäiset Touaregit saadaan Suomeen kesäkuussa, ja jälleenmyyjille niitä luvataan heinäkuuksi.

Teksti ja kuvat: Teppo Komulainen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat