K-Lataus K-Auto yrityslaskutus kuluveloitus sähköauto lataus

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 26.9.2022

Pohjoinen Suomikin saa koko ajan lisää sähköautojen latausasemia

Muun muassa K-Lataus avaa uusia sähköautojen latauspaikkoja Pohjoiseen Suomeen.

Sähköautojen latausta tarjoavat latausoperaattorit laajentavat koko ajan verkostoaan myös pohjoiseen Suomeen.

K-Auton ylläpitämä K-Lataus -verkosto laajenee nyt Lapissa kolmen uuden latausaseman voimin. Sodankylän K-Supermarket Pohjantähden ja Kemin K-Citymarketin K-Lataus-asemat ovat olleet sähköautoilijoiden käytössä syyskuun puolen välin paikkeilta alkaen. K-Citymarket Keminmaan sähköautojen latausasema aukeaa hieman myöhemmin syyskuussa.

K-Supermarket Pohjantähden asemalla K-Lataus tarjoaa yhden 200 kilowatin tehoisen suurteholatauslaiteen sekä neljä peruslatauslaitetta. Alkuun suurteholatauslaitteella voi ladata samanaikaisesti kahta autoa, mutta myöhemmin kyseisen latausaseman latauspisteiden määrä lisätään yhteensä neljään. Yhteensä asemalle tulee siis kaikkiaan kahdeksan latauspistettä. Sodankylän uusi latausasema on Suomen pohjoisin latausasema, mitä K-Lataus on rakentanut. Sodankylässä se on toinen suurteholatausasema.

– Kehitämme kauppamme palveluja aina asiakkaidemme toiveiden pohjalta, ja sähköauton latausmahdollisuus on ollut näissä toiveissa pitkään. Siksi on hienoa, että nyt voimme tämän palvelun tarjota. Se hyödyttää vakiasiakkaidemme ohella erityisesti matkailijoita, joista monet ovat toivoneet lisää nopean latauksen mahdollisuuksia tähän nelostien varrelle, kertoo K-Supermarket Pohjantähden kauppias Mikko Laine.

Kemin suunnalla verkosto laajenee myös

Myös K-Citymarket Kemin asemalle K-Lataus on avannut yhden 100 kilowatin tehoisen suurteholatauslaiteen sekä neljä peruslatauslaitetta. Suurteholatauslaitteella voi ladata samanaikaisesti kahta autoa. Hieman myöhemmin K-lataus avaa myös K-Citymarket Keminmaan pihalle 200 kilowatin tehoisen suurteholatauslaiteen sekä kuusi peruslatauslaitetta.

Myös Keminmaalla suurteholatauspisteitä on alkuun kaksi, ja myöhemmin neljä. Kaikki kolme uutta asemaa sijaitsevat kauppojen pysäköintialueilla ja ovat autoilijoiden käytössä vuorokauden ympäri.

K-Lataus tuplaantuu vuonna 2022

K-Auto kertoo, että K-Lataus -verkostoa on rakennettu vuodesta 2018 alkaen, ja tällä hetkellä verkostossa on 120 latausasemaa ympäri Suomen. K-Latauksen asemilla on yli 370 peruslatauspistettä ja yli 170 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. K-Lataus -asemilta ladattava sähkö on 100 prosenttisesti uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa.

– Kuluvan vuoden loppuun mennessä K-Lataus-verkosto tulee olemaan noin kaksinkertainen verrattuna vuoden 2021 loppuun. Tänä vuonna olemme keskittyneet lisäämään erityisesti pika- ja suurteholatauksen tarjontaa sinne, missä kysyntää on eniten. Ilokseni toteutamme myös monia asiakastoiveita, kuten nämä syyskuussa avattavat Lapin asemat, kertoo K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

Lähde: K-Lataus

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat