Ajoneuvot Caravan-messut Sähköautot Uutinen 22.4.2023

Turku Caravan 2023: Suosikkisähköautosta retkeilyauto? – Näin se onnistuu helposti!

Volkswagen ID. Buzz on innoittanut retkeilyautojen rakentajia ympäri maailmaa.

Kun Volkswagen sai uuden ID. Buzz -sähköautonsa markkinoille, se innoitti heti retkeilystä innostuneita harrastajia ympäri maailmaa innovoimaan nykyajan hippibussista erilaisia retkeilyversioita. Sellaisessa käytössähän alkuperäistä Kleinbusiakin käytettiin. Volkswagen ID. Buzz nousi muutenkin samantien kansan suosioon, se valittiin Suomessa muun muassa Vuoden auto 2023 -äänestyksessä yleisön suosikiksi.

Maailmalla on esitelty ID. Buzz -auton lanseerauksen jälkeen lukuisia kappaleita retkeilyautoja, joissa ID. Buzz -sähköautoon on rakennettu jopa minikeittöitä ja kaikenlaisia retkeilyyn tarvittavia lisävarusteita.

Volkswagen ID. Buzz -sähköauton varustelusta retkeilyautoksi ratkaisu löytyy yksinkertaisimmillaan Volkswagenin omasta lisävarustelistasta. Auton lisävarustelistalta löytyy Comfort Plus -paketti, jonka valitsemalla autoon saa lisävarusteisen välipohjan, jonka saa levitettyä auton takatilaan tasaiseksi lattiaksi. Myös viisipaikkaisen ID. Buzzin takapenkki taittuu aivan samalle tasolle, joten takatilaan saa tasaisen nukkumatilan. Koko lysti maksaa 720 euroa ja samalla välipohjan alle pari säilytyslokeroa. Volkswagenin lisävarustelistalta ei valitettavasti löydy patjaa, peittoja eikä tyynyjä autoon, joten ne joutuu hankkimaan muualta.

Thulen tai muun valmistajan varusteilla autoa voi varustella myös lisää. Esimerkiksi lisäämällä Thule Tepui -kattoteltan suosikkisähköauton saa muutettua majoitustilaksi vielä isommalle ryhmälle. Tepui-teltat on suunniteltu 2–4 henkilölle ja niihin saa myös lisävarusteisena alateltan, jolloin auton kylkeen saa rakennettua pienen olohuoneen.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat