Lada Venäjä myynti

Ajoneuvot Uutinen 16.8.2016

Venäjän autokaupan taantumasta huolimatta Lada porskuttaa

Vaikka autokaupalla on ollut vaikea vuosi Venäjällä, taistelee klassinen Lada taantumaa vastaan uusilla malleilla.

Vaikka Venäjän autokauppa on osoittanut taantuman merkkejä jo yli vuoden, ikoninen Lada taistelee trendejä vastaan. Uusien mallien myötä klassikkovalmistaja taikoi heinäkuussa toimitetuissa autoissa peräti 4 prosentin kasvun vuoden takaiseen verrattuna automarkkinoilla, joka vastaavassa vertailujaksossa taantui 17 prosenttia.

Nousun taustalla ovat uusi viisiovinen lippulaivamalli Vesta ja raikas katumaasturi XRay. Autojen lähtökohtana on ollut luoda mallit, jotka päihittäisivät läntiset kilpakumppaninsa. Ladan uutuudet luottavat pohjaratkaisuissaan Dacian tavoin Renault-Nissanin BO-alustarakenteeseen. Ladaa valmistava AvtoVAZ on Renault-Nissanin hallinnassa. XRayn ja Vestan on muotoillut takavuosien Volvoista tuttu Steve Mattin.

Lada Venäjä myynti

Lada XRay houkuttelee ostajia katumaasturiluokkaan.

Pelkkää juhlaa Ladankaan myynti ei ole ollut vaikeassa taloustilanteessa, alkuvuoden toimitusten ollessa 10 prosenttia edellisvuotta jäljessä, mutta Venäjän automyynnissä ovat suhteessa kärsineet Ladan jälkeen myyntitilastoissa tulevat suosikkimerkit Kia, Hyundai, Renault ja Ford. Škoda on trendin vastaisesti nostanut myyntiään peräti 12 prosenttia.

– Pitkällä tähtäimellä kysyntä on edelleen korkeaa ja se patoutuu, sillä ostopäätöksiä lykätään. On vain ajan kysymys milloin tämä kysyntä purkautuu, kommentoi Joerg Schreiber eurooppalaisia liikeyrityksiä edustavasta AEB-liitosta.

Lada Venäjä myynti

Aiemmin peräti vuosikymmenen jatkunut Venäjän autokaupan kasvu on vaihtunut nyt 19 kuukautta kestäneeseen taantumaan. Schreiberin mukaan tilanne luultavasti jatkuu jonkin aikaa, vaikka hinnat ovat vakaat, hallitus tukee autokauppaa ja ostajia houkutellaan merkittävillä kannustimilla.

 

Lähde: Automotive News Kuvat: Lada

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Lada

Kaikki koeajot

Uusimmat