autokauppa

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 8.1.2022

Verohuojennus suodaan nyt piheille työsuhdeautoille

Uusi hankintatuki piristää arvioidusti sähköpakettiautojen ja -kuorma-autojen markkinaa, lisäksi käyttöön tuli uusi vähäpäästöisille työsuhdeautoille suunnattu verohuojennus.

Vuoden alussa voimaan astunut uusi hankintatuki piristää erityisesti sähköpakettiautojen ja -kuorma-autojen markkinaa, arvioi Autoalan Tiedotuskeskus.

Sähköhenkilöautojen nykyisen kaltainen hankintatuki jatkuu ja lisäksi voimaan astuu uusi vähäpäästöisille työsuhdeautoille suunnattu verohuojennus, joka täydentää vuonna 2021 voimaan astunutta täyssähköisten työsuhdeautojen etuutta.

Uusi suuruudeltaan 85 euroa kuukaudessa oleva etuus koskee autoja, joiden hiilidioksidipäästöt ovat 1–100 g/km. Myös lokakuun alusta voimaan astunut sähköautojen autoveron poisto lisää osaltaan täyssähköautojen kysyntää.

Täyssähköautojen osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä kasvoi vuonna 2021 noin 10,3 prosenttiin ja ladattavien hybridien 20,5 prosenttiin. Vielä vuonna 2020 vastaavat osuudet olivat 4,4 prosenttia ja 13,7 prosenttia. Käyttövoimamurros näkyy siis ensirekisteröinneissä ladattavien autojen ja erilaisten hybridivoimalinjojen nopeana yleistymisenä.

– Myös täyssähköisten henkilöautojen kysynnän kannalta on tärkeää, että 2 000 euron suuruinen kotitalouksille suunnattu hankintatuki jatkuu, toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta tähdentää.

– Tuen menekki on viime kuukausina kasvanut selvästi. On tärkeää, että tuelle budjetoidaan riittävä tukisumma, jotta budjetin loppuminen ei jarruttaisi sähköautojen kysyntää.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat