23.2.2018

Maistiainen: Opel Insignia GSi – tulinen kastike

Opel Insignia GSi

Opel Insignia saa kaipaamansa lämpöaallon legendaarisen GSi-mallimerkinnän palatessa.

Opelin General Motors -aikojen joutsenlaulu, erinomainen Insignia, tuo samalla valmistajan mallistoon takaisin GSi-mallimerkinnän. Kauan ennen urheilullisia OPC-malleja nähtiin muun muassa legendaariset Manta GSi ja Kadett GSi. Opelin mukaan Insignia GSi jättää jälkeensä jopa edellisen sukupolven Insignia OPC:n Nürburgringin Nordschleifella. Suuri osa erosta kertyy kevyemmästä painosta, sillä sukupolvivaihdoksessa sporttisen Insignian painosta on lähtenyt yli 100 kilogrammaa.

Opel Insignia GSi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuttua muskelia

Muskelin sijaan varsinaiset muutokset keskittyvät alustaan ja olemukseen. Moottorivaihtoehtoina ovat Insignian tutut 210-hevosvoimainen tuplaturbodiesel ja 260-hevosvoimainen bensiiniturbo. GSi:ssä moottoreiden parina on aina 8-vaihteinen automaattivaihteisto ja GKN:n nelivetojärjestelmä. Molemmat moottorit ovat vaivattomia voimanlähteitä ja sopivat ison auton luonteeseen hyvin. 2,0-litrainen bensiiniturbo pitää imagoon sopivaa tyytyväistä kehräystä varsinkin Sport-ajotilassa.

Opel Insignia GSi

Uutta on 10 millimetrin madallus paremman painopisteen saavuttamiseksi. Samalla pyöräntuennan komponentteja on tarkistettu, säädettävä Flexride-alustajärjestelmä on saanut uuden vireen ja ajonvakautus on opetettu rentoutumaan uudessa Competition-tilassa.

Opel Insignia GSi

Eheämpi omakuva

Insignia GSi onkin sinut kovempien nopeuksien kanssa ja kannustaa kuljettajaa luottamaan auton kykyihin. Mikäli Competition-ajonvakautustila on käytössä, on nelivetojärjestelmä provosoitavissa jopa pieniin peräluistoihin auton pyrkiessä välttämään aliohjautumista. Muutokset ovat nipistäneet hiukan alustan mukavuudesta, mutta uudessa Tour-ajotilassa GSi pysyy sopivan rauhallisena.

Samalla Insignia GSi:n ulkonäkö on kokenut pirteää terävöittämistä uusien puskureiden ja helmojen myötä. Myös vanteet ovat uudet. Periaatteessa rajatonta väripalettia tarjoava Opel Exclusive -räätälöintiohjelma ei ole kuitenkaan näillä näkymin tulossa Suomen maahantuontiohjelmaan.

Opel Insignia GSi

Sisällä matkustamossa Opel Insignia GSi uudistuu merkittävästi vain istuinten osalta. Opelin suunnittelema urheiluistuin on hyvä yhdistelmä tukea, säätöjä ja ominaisuuksia. Valmistaja on panostanut paljon juuri istuimen runkoon, jotta sähkösäädöistä, hierontatoiminnosta ja jäähdytyksestä huolimatta istuimet painavat vain 26 kilogrammaa kappale. Myös GSi:n istuin on saanut saksalaisen AGR-ergonomiasertifikaatin.

Keväällä ja Corsaa

Opel Insignia GSi nähdään Suomessa kevään tullen. Samalla valmistaja kertoi, että seuraavana vuorossa on GSi-versio Corsasta – mutta siitä kuulemme lisää kesällä.

Opel Insignia GSi

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat