13.9.2019

Maistiainen: Renault Zoe Z.E. 50 – saatavilla myös pikalatauksella

Renault Zoe

Suurempi akku ja miellyttävämpi sisusta pitävät Renault Zoen ajankohtaisena.

Noin 160 000 kappaletta myyty Renault Zoe uudistuu. Uudistuksen päätähtenä on uusi 52 kilowattituntinen ajoakku, mikä riittää vajaan 400 kilometrin toimintamatkaan.

Autoa tarjotaan kahdella sähkömoottorilla, R110 tuottaa 108 hevosvoiman huipputehon ja R135 nimensä mukaiset 135 hv. Pienempitehoinen kulkee WLTP-mittauksella 395 kilometriä, tehokkaampi 386 km. Ero johtunee sähkömoottorieroja enemmän rengastuksesta, joka tehokkaammassa mallissa kasvatetaan viidestätoista kuuteentoista tuumaan.

Pidempiä matkoja ajavia ilahduttaa myös 50 kilowatin CCS-pikalatauksen ilmestyminen lisävarustelistalle. AC-vaihtovirtalataus Zoessa on yhä 22 kilowattinen (3x32A), joten akun saa täyteen kolmessa tunnissa ilman pikalataustakin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pintaremonttia

Renault Zoe

Teknisten uudistusten lisäksi Zoen ilmettä on päivitetty, erityisesti keulailme on päivitetty kauttaaltaan. Suuria muutoksia on tehty myös auton sisätiloihin, joiden laatuvaikutelma on kohotettu varsin miellyttävälle tasolle. Valmistaja korostaa kierrätysmateriaalien käyttöä: muun muassa istuimet ja kojelauta on tehty autoteollisuuden kierrätysmateriaalista.

Italian Sardiniassa ajetuilla ensikoeajoilla ei tarkasta kulutuksesta tai toimintamatkasta saanut vielä tarkkaa kuvaa. Ajettavuudeltaan Zoe on erittäin vaivattoman toimiva. Huippuvaivaton sähkövoimalinja sopii erinomaisesti pikkuautoon, jolla pyöritään usein taajamissa ja kaupungeissa.

Uudet Renault Zoet saapuvat Suomeen vielä loppuvuoden aikana.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat