31.1.2017

Maistiainen: Uusi Kia Rio – Suosikin neljäs versio

Kia Rio

Taistelu B-segmentistä kiihtyy ja nyt länsirintamaa valloittaa Koreasta saapuva Kia Rio.

Vaikka Portugalissa satoi vettä kuin Estorilistä konsanaan, oli tutustumisvuorossa täysin uusi neljännen sukupolven Kia Rio. Vuodesta 2017 onkin muodostumassa kiivas B-segmentin osalta, kokoluokan autojen uudistuessa vuoron perään.

Kia Rio

Raikkaamman muotoilun lisäksi uutta ovat tietysti mitat. 15 millimetriä lisäpituutta venyttää uuden Rion 4 065 millimetrin mittaan. Leveyttä on kasvatettu maltilliset 5 millimetriä (nyt 1 725 mm) ja trendin mukaisesti korkeudesta on napattu samaiset 5 millimetriä pois, joten uusi korkeus on 1 450 mm. Akseliväliä on venytetty samalla 10 millimetriä ja lopputuloksena ovatkin sangen riittävät sisätilat, jossa jopa aikuiset mahtuvat takapenkille. Tavaratilaa uudelle Riolle on siunattu 325 litraa.

Kia Rio

Kolmen tärkeimmän moottorin paletista sivuosaan jäänevät arkiajoon riittävähkö 1,2-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori (84 hv) ja asiallinen 1,4-litrainen dieselmoottori (90 hv). Malliston kulmakivenä toiminee kolmisylinterinen 1,0-litrainen turboahdettu bensiinimoottori, jonka 100 hevosvoimaa riittävät jo asialliseen kulkuun. Kierrosten käyttäminen on tosin suotavaa ohueksi jäävän alaväännön takia.

Kia Rio

Liikkeessä Rio on helppo ja kevyt ajettava, jonka jousitus selviää mallikkaasti hiukan arpisemmastakin tiestä. Poikkeuksen muodostavat 17-tuumaiset alumiinivanteet, jotka tuovat kulkuun ärsyttävää nypytystä.

Kia Rio

Koreassa valmistettava Kia Rio saapuu Eurooppaan vuoden ensimmäisen neljänneksen kuluessa.

Kia Rio

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat