20.3.2018

Maistiainen: Vieläkin on villihevosia – Ford Mustang GT 5.0

Ford Mustang GT 5.0

Uusi ilme, uutta tekniikkaa ja uusia temppuja – kasvonsa pessyt Ford Mustang on kaikin puolin hiukan parempi.

Ikoninen Ford Mustang on loistanut Euroopassa vuosien varrella lähinnä poissaolollaan, mutta onneksi kuudennen sukupolven poniauto toi trendiin ison muutoksen vuonna 2015. Aiemmin hiukan harmistuneelta näyttänyt Mustang on nyt pessyt kasvonsa pirteämmiksi, kiitos uuden konepellin ja keulapuskurin. Tyylimuutosten lisäksi Ford on tavoitellut parempaa aerodynaamisuutta erityisesti keulan nosteen osalta. Uusista raikkaista värivaihtoehdoista eniten huomiota vetää aikaamme sopiva Orange Fury.

Ford Mustang GT 5.0

Voimalinjavalikoimassa merkittävin uutuus on automaattivaihteiston päivittyminen uuteen 10-vaihteiseen malliin, joka tuokin ajamiseen helppoutta. Erinomainen kuusivaihteinen manuaalikin on parantunut entisestään. Moottoririntamalla on niin ikään luvassa hienosäätöä, joten Euroopassa nähtävät vaihtoehdot ovat mielenkiintoinen 2,3-litrainen EcoBoost (290 hv) ja julmetun mahtava 5,0-litrainen V8 (450 hv). Vapaasti hengittävä kasi on upean nöyrä ja laulutaitoinen voimanlähde, mutta myös EcoBoost on oppinut murisemaan uskottavasti kierrosten noustessa yli 2 500 r/min.

Ford Mustang GT 5.0

Myös käytettävyyttä on ajateltu. Ford Mustang on oppinut koko joukon uusia turvatoimintoja mielenrauhan takaamiseksi ja lisävarusteisella MagneRiden säädettävällä iskunvaimennuksella auto selviää paremmin kaksoiselämästään voiman ja mukavuuden välissä. Uusi aktiivinen pakoputkisto on saanut naapurustoystävällisen hiljaisen ajotilan, mutta tarvittaessa ääntä saa korttelin täydeltä.

Samalla Sync 3 -viihdejärjestelmä ja sisustan materiaalit ovat saaneet uutta puhtia tuleviin vuosiin. Vanha maanopeudesta muistuttanut mittaristo on tosin vaihtunut trendikkääseen virtuaalimittaristoon, jota voi muokata kattavasti. Valitettavasti käyttöergonomia vaatii totuttelua, sillä nappeja ja omituisia valikkopolkuja on ripoteltu pitkin poikin.

Ford Mustang GT 5.0

Jos kulkupeliltään kaipaa osapuilleen samoja ominaisuuksia kuin suurelta teatterimusikaalilta, ei hätää. Ford Mustang GT on lukuisista parannuksista huolimatta lähes entisellään, eikä värikkään villihevosen saapuminen jää keneltäkään huomaamatta.

Ford Mustang GT 5.0

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat